to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 15.04.2013

Κοινωνία

Και οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο - διαμαρτυρία αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Στο στόχαστρο για πογκρόμ απολύσεων βρίσκεται και η Δημόσια εκπαίδευση - Σε κινητοποίηση την Τρίτη 16/4 στο υπουργείο Παιδείας καλού οι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς


«Με οργανωμένο σχέδιο φαίνεται πως προχωρά η τρικομματική κυβέρνηση, ώστε η Δημόσια εκπαίδευση να αποτελέσει την κύρια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση από το Δημόσιο, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της τρόικας.

Θέλοντας να ξεπεράσει το συνταγματικό σκόπελο που απαγορεύει τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων καταφεύγει στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα απόλυσης όταν καταργηθεί η οργανική θέση. Έτσι το υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο για άλλη μια φορά τον εξορθολογισμό, προχωρά σε αθρόες καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια. Οι έωλοι εκπαιδευτικοί, μετά το χαρακτηρισμό ως “κρατικών υπαλλήλων” από το νόμο Διαμαντοπούλου, θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν ή να μετατεθούν και έξω από την εκπαιδευτική περιφέρεια στην οποία ανήκουν δηλ. σε όλη την επικράτεια. Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση πως πολλοί εκπαιδευτικοί για οικογενειακούς, προσωπικούς και οικονομικούς λόγους θα είναι αδύνατον να μετακινηθούν και θα είναι αναγκασμένοι να αποδεχθούν την “εθελούσια” απόλυση.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια βιομηχανία παραγωγής επιόρκων, προκειμένου η συγκυβέρνηση να υλοποιήσει πλήρως τις μνημονιακές δεσμεύσεις, για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Η επιχείρηση αυτή έχει τη στήριξη των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης, ενώ χέρι βοηθείας σε αυτή την προσπάθεια δίνουν οι διάφοροι Ρακιτζήδες που λειτουργούν σαν όχημα υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών.

Ψηφίδα στο παζλ των απολύσεων αποτελεί και η αύξηση ωραρίου που θα οδηγήσει το σύνολο των αναπληρωτών, πολλοί από τους οποίους εργάζονται και πάνω από δεκαετία, σε οριστική απόλυση από τον Ιούνιο. 

Τέλος το σχέδιο για μαζικές απολύσεις θα ολοκληρωθεί με την επερχόμενη αυτοαξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα οδηγήσει σε  κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων  και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων η συγκυβέρνηση εντείνει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας με τον πέλεκυ της αξιολόγησης, το νέο Πειθαρχικό και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πραγματικός στόχος όλων των παραπάνω δεν είναι άλλος από τις απολύσεις και την διάλυση των δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία και στα συνδικάτα, ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα των μέτρων της καταστροφής.

Όλοι την Τρίτη 16/4 στις 1:00 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας.

ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)