to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 06.06.2014

Πολιτική

Και ο Καρχιμάκης εναντίον Βενιζέλου: Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητήσει στη συμπόρευση με τη Δεξιά

«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αλλάξει πολιτική προς όφελος των πολλών, των ανθρώπων της ανάγκης, των διαχρονικών μας πολιτικών και κοινωνικών μας συμμάχων. Αν δεν το κάνει υπάρχει και το συνέδριο»


«Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά και στις πιο ακραίες επιλογές σε βάρος του κόσμου και των μονίμων θυμάτων της κρίσης», δήλωσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που στοχοποίησε χθες όσα στελέχη του Κινήματος ασκούν εσωκομματική κριτική

Ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας μας να υποστηρίζει ό,τι θέλει όταν η αλήθεια τον ξεπερνά».

Παράλληλα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ανάγκη «αλλαγής πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο χωρίς να μας ενδιαφέρει αν η Δεξιά διαφωνήσει». 

«Να συγκρουστούμε με τη Δεξιά και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει προτάσεις που υπηρετούν τους ανθρώπους, αυτούς που εθίγησαν πρωτίστως από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, ο κ. Καρχιμάκης σημειώνει: «Το θέμα των συνεργασιών είναι μια υπόθεση που είμαστε ανοικτοί να την κουβεντιάσουμε, αλλά οι πολιτικές είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο να επανακάμψει και σου δημιουργούν την πολιτική ισχύ και την πολιτική ηγεμονία. Μπορεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τα κάνει αυτά; Αν δεν μπορεί, να μας το πει να το ξέρουμε..

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιβάλει επί της ουσίας αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να έχει πολιτική με προοδευτικό πρόσημο που να υπηρετεί τους ανθρώπους».

«Θέλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει γραμμή πλεύσης; Να μετακινήσει τον άξονα προς τα αριστερά και να διαφοροποιηθεί από τις δεξιές συμπεριφορές και πολιτικές ενσωμάτωσης σε αυτή την κυβέρνηση Σαμαρά; Ας το κάνει, να μας το πει να το γνωρίζουμε. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αλλάξει πολιτική προς όφελος των πολλών, των ανθρώπων της ανάγκης, των διαχρονικών μας πολιτικών και κοινωνικών μας συμμάχων. Αν δεν το κάνει υπάρχει και το συνέδριο. Αλλά να μας το πει ότι δεν μπορεί να το κάνει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)