to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και ο άγιος φοβέρα θέλει...

Οι εικόνες από το "νοσοκομείο" μιλούν από μόνες τους.


Είχε προγραμματιστεί, σε ανύποπτο χρόνο, για προχθές, ένα τουίτερ στορμ, δηλαδή μια καταιγίδα από αναρτήσεις στο τουίτερ για το #kolastirio, όπου Κολαστήριο δεν είναι άλλο παρά το νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού, στο οποίο οι συνθήκες που επικρατούν συνιστούν όνειδος για ένα πολιτισμένο κράτος, πολλώ δε μάλλον με κυβέρνηση της Αριστεράς.

Πληροφορηθήκαμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει θετικά βήματα, όχι όμως τόσα που να δικαιολογούν την άρση του χαρακτηρισμού.

Το τουίτερ στορμ συνέπεσε με την προγραμματισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος που συμμετείχε να συνδυάσει τα δύο γεγονότα βομβαρδίζοντας το τουίτερ με καταγγελίες οι οποίες απευθύνονταν στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και ζήτησε ενημέρωση και κινητοποίηση των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Συχνά πράγματα, τα οποία είναι σοβαρά ως προς το περιεχόμενό τους και εύκολο να ρυθμιστούν ως προς την αντιμετώπισή τους, χάνονται μέσα στην καθημερινή τριβή ή στους διαδρόμους της γραφειοκρατίας, των συμφερόντων, στις αδράνειες, οπουδήποτε. Είναι δικαίωμα και καθήκον και σωστή κοινωνική λειτουργία οι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ευαισθησία, που είναι αυτό που λέμε αλληλέγγυοι, να κινητοποιούνται, να πιέζουν, ακόμα κι αν αυτό γίνεται καμιά φορά με ανοίκειο τρόπο. Οι εικόνες από το "νοσοκομείο" μιλούν από μόνες τους.

Είναι δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του να λύνουν τέτοια θέματα, που δεν αφορούν ούτε Μνημόνια ούτε ανειλημμένες υποχρεώσεις άλλου είδους, αλλά αντιθέτως βρίσκονται στον πυρήνα των αντιλήψεων του χώρου για τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα.

Καλά κάναν οι τουιτεράδες, κι ο άγιος φοβέρα θέλει...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)