to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 25.09.2012

Κοινωνία

Και νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ακη

Σε απολογία για ξέπλυμα Σμπώκος, Γκουντρούν, Καρατζάς και δυο ακόμη πρόσωπα


Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, η πρώην σύζυγο του, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο συνταξιούχος Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, είναι τα πέντε νέα πρόσωπα που καλούνται από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να απολογηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό.


Τα πέντε νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα  που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να απολογηθούν συμπληρωματικά οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη,  η Αρετή Τσοζατζοπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.


Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο έχει εντοπίσει νέες εταιρείες μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 8,7 εκατ. δολαρίων, χρήματα που, όπως όλα δείχνουν, προέρχονται από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σμπώκος αναφέρεται συχνά στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου (με την κωδική ονομασία Bosko), ενώ το όνομα της Γκούντρουν Μολντενχάουερ εμπλέκει στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου για να του δώσει διαζύγιο, είχε εισπράξει 500.000 ευρώ. «Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά και από τότε που παντρεύτηκε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)