to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 13.02.2018

Πολιτική

Και μετεωρίτης να πέσει, για σκευωρία Τσίπρα θα μιλάνε τα κανάλια

Ποιος να το πίστευε ότι ακόμα και η τουρκική πρόκληση στα Ίμια θα γινόταν αφορμή για αντιπολιτευτική σπέκουλα με σύνδεσή της με την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η υπόθεση της Novartis και η πρόταση για τη προκαταρκτική εξέταση, με αναμασημένα τα περί σκευωρίας της κυβέρνησης, η παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του Ευ. Τσακαλώτου και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε Γιλντιρίμ για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε, τα μεσάνυχτα στο Αιγαίο, όταν σκάφος του λιμενικού σώματος με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό - Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης - Προηγήθηκε έντονο διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία. (αναλυτικά)


 

Με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για την υπόθεση Novartis

Εντατικούς ρυθμούς λαμβάνει πλέον η έρευνα για την υπόθεση της Novartis με αιχμή του δόρατος το διερευνώμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα , κατηγορία που προς το παρόν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης της για το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων , πολιτικών και μη. (αναλυτικά)


 

Δ. Τζανακόπουλος: Η κατηγορία περί «σκευωρίας» είναι απολύτως γελοία

«Εφόσον επικρατήσει εντός της προκαταρκτικής εξέτασης η άποψη ότι η δωροδοκία ως ποινικό αδίκημα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων ενός υπουργού, την αρμοδιότητα για την άσκηση ποινικής δίωξης δεν έχει η Βουλή, την έχει η τακτική δικαιοσύνη, η εισαγγελία επί της ουσίας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. (αναλυτικά)


 

«Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από την Siemens κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ»

Ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το κόμμα, ότι δηλαδή το ποσό εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ. (αναλυτικά)


 

Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας μεταξύ των στόχων του υπουργείου Εργασίας για το 2018

Καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το 2018, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)


 

Η εκδήλωση με τον Ευ. Τσακαλώτο με τον φακό του left.gr

Τη Δευτέρα 12/2 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας διοργάνωσε ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα: «Προς νέα εποχή;». (αναλυτικά)


 

10 δισ. ευρώ έφερε στο φως η οικειοθελής δήλωση: 8 στους 10 πλήρωσαν εφάπαξ

Το ποσό των 10 δισ. ευρώ αποκάλυψαν οικειοθελώς στην εφορία 507.677 φορολογούμενοι, ενώ ο φόρος που βεβαιώθηκε προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ΝΠΔΔ, με έδρα το Αιγάλεω, στο οποίο συγχωνεύονται το ΤΕΙ Αθηνών και το ΤΕΙ Πειραιά. (αναλυτικά)


 

«Θέλουμε κράτος κοινωνικής προστασίας και όχι κράτος... Φρειδερίκης»

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Ενιαίο Μητρώο Δικαιούχων του ΟΠΕΚΑ, με στόχο ο πολίτης να παίρνει αμέσως την απάντηση αν δικαιούται ή δεν δικαιούται το επίδομα του, και ταυτόχρονα το κράτος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, ποιοι έχουν υποβάλει αίτηση, ποιοι δικαιούνται προνοιακά επιδόματα, σε πιο ο ύψος και εάν το δικαιούνται ή όχι. (αναλυτικά)


 

Επιχορήγηση 88.6 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών

Ποιοι είναι οι 71 δήμοι - δικαιούχοι. (αναλυτικά)


 

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HELIOS για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «HELIOS» (Hellenic Integration System) υπέγραψαν σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι δήμαρχοι Θήβας και Λιβαδειάς και ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην έδρα του υπουργείου. (αναλυτικά)


 

«Εντός του α' τριμήνου του 2018 θα δοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον 40 - 50 λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

«Παραλάβαμε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. (αναλυτικά)


 

Σε περισσότερα από 1.000 σημεία η διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι 1.005 επιλεγμένα σημεία, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, κ.ά. διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ATH.ENA Ticket. (αναλυτικά)


 

Το νοσοκομείο της Ικαρίας αποκτά αξονικό τομογράφο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 

Εντός του έτους αναμένεται να λειτουργήσει ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που αποκτά το Νοσοκομείο Ικαρίας καθώς και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)