to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 25.05.2023

Πολιτική

Και η Μιλένα Αποστολάκη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να απέκλειε προεκλογικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν συζητείται το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Τι κι αν ο πρόεδρος της ΝΔ να είναι ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και βέβαια για μια σειρά άλλων προβλημάτων, αυτό δεν φαίνεται πως δημιουργεί προβληματισμό στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μπροστά στην προοπτική της εξουσίας, φαίνεται να ξεχνούν την υποβάθμιση του κράτους Δικαίου και των θεσμών και δηλώνουν έτοιμα να συγκυβερνήσουν με τη Νέα Δημοκρατία, όχι όμως με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, σήμερα η εκλεγείσα με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, απάντησε σε σχετικό ερώτημα που της απεύθυνε ο Νίκος Ευαγγελάτος και ήταν απολύτως σαφής: «αν σας πει (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης), ελάτε να κυβερνήσουμε, θα του πείτε δεν ερχόμαστε ή να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκπομπής Live News, με την βουλευτή να απαντάει: «θα του πούμε, βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε. Προγραμματικό πλαίσιο, τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα διαπραγματεύσιμα και τρίτο πρόσωπο –πολιτικό- κοινής αποδοχής».

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι το δεύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο δύο ημέρες μετά τις εκλογές αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Πρώτη είχε αφήσει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο η Κατερίνα Μπατζελή στην περίπτωση που από τις δεύτερες εκλογές δεν προκύψει γαλάζια αυτοδυναμία αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται «δυο, τρεις, πέντε, δέκα έδρες». Η Κατερίνα Μπατζελή, είχε απαντήσει συγκεκριμένα ότι «δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό το θέμα», αφήνοντας πρακτικά ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο σήμερα η Μιλένα Αποστολάκη, απάντησε ακόμη πιο σαφώς.

Πηγή: Documento

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)