to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 26.08.2013

Πολιτική

Και η Χρυσή Αυγή στο κόλπο Τατούλη με τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο γνωστός υπερόπτης και αλαζονικός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (!) Πέτρος Τατούλης ξαναχτύπησε.


«Χωρίς καμιάν περίσκεψιν, χωρίς αιδώ»  στα εύλογα ερωτήματα που απηύθυναν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο (βλέπε σχετικά http://ekorinthos.gr/2013/08/23/zaxarias-kodelas-petrakos-parembainoyn-g... ) σχετικά με την ύποπτη –αν μη τι άλλο- σχέση της τεχνικής εταιρείας οικογενειακών του συμφερόντων με την ΤΕΡΝΑ που μειοδότησε στο σκανδαλώδη διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σφυρίζει αδιάφορα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Προσπαθεί να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σε μία καρικατούρα της γνωστής άθλιας θεωρίας «περί δύο άκρων», που εμπνεύστηκε το ακροδεξιό επιτελείο του κ. Σαμαρά, επειδή (άκουσον – άκουσον) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχτηκε το μεγαλείο της «τατούλειας πραγματικότητας» που έβαλε την Πελοπόννησο στην «πρωτοπόρο» λύση της καύσης των απορριμμάτων, που μεθοδικά ο ίδιος και το επιτελείο του οργανώνουν την τελευταία τριετία σε βάρος όλης της πελοποννησιακής κοινωνίας.

Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα. Ξανά λοιπόν κ. Τατούλη: Ποια είναι η σχέση της εταιρείας των συμφερόντων της οικογένειάς σας με την ΤΕΡΝΑ;  Παραθέτουμε αυτούσιο το ερώτημα που απηύθυναν προς τους Υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάμε απάντηση επί της ουσίας: «Δεν γνωρίζετε ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο Άστρους-Τρίπολης (ολοκλήρωση εργασιών στο οδικό τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ) μετά από διαγωνισμό έναντι αστείας έκπτωσης 5,5%, όταν οι μέσες εκπτώσεις, σε τέτοια μεγάλα έργα, είναι πάνω από 30%; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα γιατί μια εταιρεία τεραστίων δεδομένων όπως η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ, που αναλαμβάνει έργα ακόμα και στο εξωτερικό, αναθέτει υπεργολαβικά στην κατασκευαστική εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη το 40% περίπου του έργου; Αναρωτιόμαστε η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ είχε τόσο μεγάλη ανάγκη και ανέθεσε στην ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη σχεδόν το μισό έργο; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου;». Επί της ουσίας απάντηση και όχι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ας σταματήσετε επιτέλους τις προσβολές προς τους πολίτες που επέλεξαν και επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσετε, όπως οφείλετε προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, ξεκάθαρα και με σαφήνεια στα ερωτήματα που σας απευθύνονται. 

Τέλος, δύο κουβέντες για την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής που τρέχει να συνδράμει τον Τατούλη και κυρίως την εταιρεία ΤΕΡΝΑ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παραθέτουμε αυτούσια απόσπασμα από την ανακοίνωση (http://ekorinthos.gr/2013/08/24/deltio-typoy-mpoykoyra-gia-tin-kontra-ta...) της Χρυσής Αυγής και του κ. Μπούκουρα: «Έπειτα από την συνάντηση και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Ευστάθιος Μπούκουρας με τον υπεύθυνο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ κ. Αγραφιώτη , έχουμε σχηματίσει μια ορθή και σφαιρική εικόνα για το θέμα των σκουπιδιών καθώς και την χωροθέτηση του εργοστασίου . Η πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή αναφέρεται στην χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε συγκεκριμένη τοποθεσία , εντός της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας , κάτι που πιστεύουμε να υιοθετηθεί και από την ανάδοχο εταιρεία».  Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ η Χρυσή Αυγή, συνεννοήθηκε άριστα με την ΤΕΡΝΑ και μάλιστα προβαίνει και σε προτάσεις που «πιστεύει να υιοθετηθούν από την εταιρεία». Για άλλη μια φορά το φιλολαϊκό, αντισυστημικό και αγωνιστικό προφίλ της οργάνωσης υποχωρεί μπροστά στα συμφέροντα της εταιρείας! Οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής τρέχουν στα γραφεία των πολυεθνικών και διαπλεκόμενων εταιρειών και  προβαίνουν σε «εποικοδομητικό διάλογο» με τους υπεύθυνους των εταιρειών αυτών! Η Χρυσή Αυγή λοιπόν και οι διαπλεκόμενες εταιρείες συμφωνούν επί της ουσίας! Για την ουσία της διαχείρισης των απορριμμάτων κουβέντα.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)