to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και γιατρό και εισαγγελέα

Όταν κάθεσαι και μαγειρεύεις έξι εκατομμύρια μερίδες φόβου και δεν έρχονται ούτε οι μισοί για να τιμήσουν το τραπέζι σου, δύο επιλογές έχεις...


Η δυσπεψία, λένε, δεν είναι ασθένεια αλλά σύνολο συμπτωμάτων. Πρόκειται για κατάσταση κακής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, που δεν επιτρέπει στον πάσχοντα να χωνέψει με τίποτα κάτι που μόλις έφαγε. Η δυσπεψία ή βαρυστομαχιά, όπως αποκαλείται στην καθομιλουμένη, χαρακτηρίζεται από φούσκωμα, δυσφορία και πόνους, ενώ συνοδεύεται από αναγούλες, ρεψίματα και εμετούς.

Από την Κυριακή το βράδυ ένα κακοφορμισμένο σύννεφο μπόχας πλανιέται πάνω από τον τόπο. Ένα σύννεφο που σχηματίστηκε από τα αέρια της δυσπεψίας που αναδύονται από τους οισοφάγους ενός αχώνευτου συστήματος που ενώ εδώ και δεκαετίες δεν είχε την παραμικρή δυσκολία να καταπίνει και να χωνεύει ασύστολα ό,τι μπορούσε να χωρέσει σε τσέπη και στομάχι, τώρα δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα τη βούληση του ελληνικού λαού. Ρεψίματα, αναγούλες και εμετοί είναι τα συμπτώματα που κυριαρχούν από το βράδυ της Κυριακής στο πεπτικό σύστημα των αχώνευτων, που δεν μπορούν να χωνέψουν μια τεράστια μερίδα τρόμου που μαγείρεψαν και ελλείψει συνδαιτυμόνων υποχρεώθηκαν να φάνε μόνοι τους.

Γιατί έτσι είναι. Όταν κάθεσαι και μαγειρεύεις έξι εκατομμύρια μερίδες φόβου και δεν έρχονται ούτε οι μισοί για να τιμήσουν το τραπέζι σου, δύο επιλογές έχεις. Ή θα πεις χαλάλι τα έξοδα και ο κόπος, το πετάς στα σκουπίδια και πας γι' άλλα. Ή το ξαναζεσταίνεις και επιχειρείς να το σερβίρεις την επόμενη μέρα. Μόνο που όσο το ξαναζεσταίνεις βρομάει ακόμα πιο πολύ. Κι ακόμα πιο πολύ βρομάνε οι αναθυμιάσεις που ανεβαίνουν από το στομάχι τους, μιας και όλα αυτά τα χρόνια έμαθαν να τρέφονται από το μίσος και τους φόβους που οι ίδιοι μαγείρευαν και σέρβιραν στην πελατεία τους. Και τώρα, που η πελατεία τούς γύρισε την πλάτη αηδιασμένη από τα σάπια υλικά που τόσα χρόνια ανακάτευαν μέσα στο καζάνι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν και να γευτούν τα αποτελέσματα της ίδιας τους της συνταγής.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν πόσο δύσπεπτος κι αχώνευτος είναι ο φόβος. Ήρθε η ώρα να γευτούν τη στιφή γεύση του κοινωνικού αυτοματισμού που με τόση μαεστρία μαγείρεψαν και τάισαν με το ζόρι την πελατεία τους. Κι αυτές είναι τροφές που δεν καταπίνονται και δεν χωνεύονται με τίποτα. Και όταν έρχεται η ώρα να φας τα ίδια σου τα αποφάγια, λογικό είναι να έχεις και όλα τα συμπτώματα της δυσπεψίας. Λογικό είναι να πνίγεται σήμερα το σύστημα από τις ίδιες του τις αναθυμιάσεις. Και να μας πνίγει κι εμάς η μπόχα τους. Τα χνώτα τους πλέον ζέχνουν τη μιζέρια και τη μικρότητα που χρόνια έκρυβαν πίσω από το περισπούδαστο ύφος των σαράντα καρδιναλίων της δήθεν σύνεσης και της προσποιητής υπευθυνότητας.

Οι μάσκες έπεσαν, όμως, ξίνισε η συνταγή τους και τώρα γινόμαστε μάρτυρες των συμπτωμάτων της πολιτικής και επικοινωνιακής τους δυσπεψίας. Μόνο που για την περίπτωσή τους εκτός από τον γιατρό... υπάρχει και ο εισαγγελέας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)