to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 04.02.2020

Πολιτική

Και επισήμως ελληνικοί πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία

Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι μια ελληνική πυροβολαρχία patriot θα ενταχθεί στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Συγκεκριμένα ο κυβ. εκπρόσωπος ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόχο της επίσκεψης, στις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός έγινε συζήτηση για τα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, την προκλητικότητα της Τουρκίας και τη διάθεση από τη χώρα μας μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία για την προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας.


Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι μια ελληνική πυροβολαρχία patriot θα ενταχθεί στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Συγκεκριμένα ο κυβ. εκπρόσωπος ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόχο της επίσκεψης, στις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός έγινε συζήτηση για τα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, την προκλητικότητα της Τουρκίας και τη διάθεση από τη χώρα μας μιας πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία για την προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας. Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019». Σύμφωνα με τον ίδιο η διάθεση συστήματος Patriot θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής, θα προβάλλει τη χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και θα ενισχύσει τους δεσμούς μας με τη Σαουδική Αραβία.

«Ως αμυντικό σύστημα, δεν συνιστά απειλή για άλλες χώρες της περιοχής» είπε ακόμα ο Σ. Πέτσας και σημείωσε ότι στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και η Ιταλία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας «παραμένει αναλλοίωτη καθώς από 20 Ιανουαρίου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία μια ακόμη πυροβολαρχία Patriot που πριν ήταν ανενεργή».

Διαβάστε σχετικά: Αλ. Χαρίτσης: Επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στην ενεργητική, πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική των τελευταίων ετών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)