to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 13.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Και δεύτερη πειθαρχική δίωξη εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη

«Ενάγομαι πειθαρχικά και για άλλο θέμα που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τώρα», είπε η ίδια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας


Αντιμέτωπη και με δεύτερη πειθαρχική δίωξη είναι η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως η ίδια παραδέχθηκε καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Ενάγομαι πειθαρχικά και για άλλο θέμα που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τώρα», είπε χαρακτηριστικά η Γ. Τσατάνη αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί επικαλούμενη την μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Εφετών δεν θέλησε να αποσταλεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ούτε η γνωστή πειθαρχική της δίωξη που της έχει ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή ζήτησε από την Β. Θάνου τον φάκελο της πειθαρχικής αγωγής, αλλά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου απάντησε ότι η διαδικασία καλύπτεται από την μυστικότητα, εκτός αν η ίδια η ελεγχόμενη Γ. Τσατάνη συναινέσει στην αποστολή του φακέλου.

Αμέσως η ΝΔ (Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης) και το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος) υποστήριξαν ότι ακόμη και αν επιτρέψει η εισαγγελέας να σταλεί ο φάκελος της πειθαρχικής δίωξής της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να τον αποστείλει διότι θα παραβιάσει την αρχή της μυστικότητας.

Τα ίδια είπε και η Γ. Τσατάνη. «Αρχικά σέβομαι την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Σέβομαι όμως την αρχή της μυστικότητας και θα την τηρήσω. Για ποια μυστικότητα μιλάμε όμως, όταν οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μου έχει δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδες» είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει εις βάρος μου και μία άλλη απευθείας βολή. Είπα σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι αντιμετωπίζω την πειθαρχική μου αγωγή με περίσκεψη και ένας λόγος είναι το σημερινό έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου». «Δεν έχω να κρύψω, να φοβηθώ εις ουδέν. Έχω εκτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μου, γι’ αυτό και στέκω όρθια», υποστήριξε, ενώ ζήτησε να κληθεί σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί της και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)