to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 07.12.2020

Πολιτική

Και άλλη ανάθεση της Σοφίας Νικολάου με ανατίμηση 454% σε εταιρεία που εμπορεύεται προϊόντα αισθητικής

Καθημερινες έχουν καταστεί οι αποκαλύψεις σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις που πραγματοποιεί η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.


Πλέον και σε εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα αισθητικής και κοσμητικής, με ανατιμήσεις που φτάνουν το 454%. Μέχρι στιγμής έχει αποκαλυφθεί ότι η Σοφία Νικολάου είχε προχωρήσει στην ανάθεση προμήθειας μασκών στις φυλακές, σε εταιρεία που εμπορεύεται αναρτήσεις για αυτοκίνητα έναντι 47.700 ευρώ. Έπειτα, το documentonews.gr αποκάλυψε ότι η Σοφία Νικολάου υπέγραψε δυο αποφάσεις για ανάθεση προμηθειών –συνολικής αξίας 291.659 ευρώ-, μασκών και αντισηπτικών στις φυλακές της χώρας, σε ένα... μπακάλικο, franchise κατάστημα της γνωστής αλυσίδας super market Bazaar.

Προ ολίγων ημερών αποκαλύφθηκε ότι στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 η γ.γ. υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας ανατέθηκε στην εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε η προμήθεια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως για τις ανάγκες των φυλακών έναντι 147.287 ευρώ. Ένα ποσό που φαίνεται πως ήταν αρκετά υπερκοστολογημένο, αφού σύμφωνα και με τα όσα κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής Υγείας, Παύλος Πολάκης, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε σύμβαση για την προμήθεια ίδιων γαντιών σχεδόν στο μισό κόστος.

Οι αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου όμως, δεν σταματούν εκεί. Στις 25 Νοεμβρίου του 2020 η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε απόφαση –την αποκάλυψε η ιστοσελίδα insidestory.gr-, βάσει της οποίας ανατέθηκε η προμήθεια rapid test για την ανίχνευση αντιγόνου του sars-cov-2 σε ρινοφαρυγγικό δείγμα (9.240 τεμάχια rapid test για την ανίχνευση αντιγόνου του sars-cov-2) για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑΑΑ Βόλου στην εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΤΑΣ. Το κόστος της ανάθεσης της επίμαχης προμήθειας ανήλθε σε 146.916 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%, ενώ το κάθε ένα από τα επιμαχα rapid test που θα προμηθεύσει η συγκεκριμένη εταιρεία κοστολογήθηκε στα 15 ευρώ.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, κατασκευάστρια εταιρεία του επίμαχου rapid test που φέρει τη συγκεκριμένη ονομασία είναι η Goldsite Diagnostics Inc, η οποία εδρεύει στην Κίνα. Το insidestory.gr επικοινώνησε στις 29 Νοεμβρίου με την Goldsite Diagnostics Inc, ζητώντας ενημέρωση για το κόστος ανά κιτ για παραγγελία 10 χιλιάδων τεμαχίων από τα επίμαχα rapid test. Εκπρόσωπος της κινέζικης εταιρείας ενημέρωσε ότι το κόστος ανέρχεται σε 2.85 δολάρια το τεστ για συσκευασία του ενός, 2.6 δολάρια το τεστ για συσκευασία των πέντε και 2.3 δολάρια το τεστ για συσκευασία των 25. Τιμές πολλές φορές μικρότερες από τα 15 ευρώ το τεστ που πλήρωσε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής την εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΤΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της κινέζικης εταιρείας ενημέρωσε ότι «η παράδοση από το εργοστάσιο γίνεται 3-5 ημέρες μετά τη λήψη της πληρωμής και η αποστολή του εμπορεύματος αεροπορικώς στην Ελλάδα από την Κίνα μπορεί να χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στα τελωνεία, την αναμονή της πτήσης κλπ». Αναφορικά με το κόστος των μεταφορικών η κινέζικη εταιρεία γνωστοποίησε πως αν η παραγγελία αφορά συσκευασίες του ενός τεστ –πρόκειται για την ακριβότερη επιλογή-, αυτό ανέρχεται περίπου στα 3.350 δολάρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)