to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

''Kαι αιρ κοντίσιον είχαν στην Αμυγδαλέζα''

Αν δεν το έχουν καταλάβει στη Ν.Δ., ο μικρός Αιλάν και η οικογένειά του από το Κομπάνι δεν ήταν «παράτυποι μετανάστες». Ήταν πρόσφυγες πολέμου. Και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είχαν ταυτοποιηθεί…


Πολυτελείς συνθήκες διαβίωσης και μάλιστα με «αίρ κοντίσιον» έχαιραν οι μετανάστες επί Ν.Δ. στη χώρα μας, όπως με παρρησία δήλωσε ο  εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης, στη Δημόσια Τηλεόραση, την Πέμπτη, οι μετανάστες επί των ημερών τους διαβιούσαν σε ιδεατές συνθήκες. «Και αίρ κοντίσιον και στέγαση και σίτιση υπήρχαν στην Αμυγδαλέζα» μας διαβεβαίωσε, μιας και όπως ισχυρίστηκε είχε πάει πολλές φορές.

Την ώρα που συγκλονισμένοι όλοι παρακολουθήσαμε τις εικόνες με τα νεκρά μωρά προσφυγόπουλα να ξεβράζονται στις ακτές, ο κ. Καραγκούνης επέκρινε την κυβέρνηση για αναλγησία στο μεταναστευτικό.

Παρουσίασε μια εικόνα μαγική, σε πλήρη αντίθεση, με τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες στους χώρους που μόνο φιλοξενίας δεν ήταν, όπως έλεγαν, αλλά εγκλεισμού και φυλάκισης των μεταναστών.

Ο κ. Καραγκούνης μάλλον δεν άκουσε τίποτα για τις αυτοκτονίες των μεταναστών, τις καταγγελίες των μεταναστευτικών οργανώσεων, των ΜΚΟ, τις συνεχείς διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις για τις συνθήκες κράτησης.

Συνεχίζει με έναν ακραίο λόγο, για «παράτυπους μετανάστες» με πρόδηλη πολιτική υποκρισία «τους αφήσατε να γυρνάνε στους δρόμους» ή, μήπως «τους πήρατε στα σπίτια σας»; αποφεύγοντας επικοινωνιακά να κάνει χρήση της λέξης «λαθρομετανάστες» που όλο το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιούσε επίσημα η Ν.Δ. Προτίμησε να υιοθετήσει τον όρο «παράτυπους μετανάστες» και όχι «πρόσφυγες».  

Αρνήθηκε ότι ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιούσε τη λέξη «λαθρομετανάστες» και με περηφάνια αναφέρθηκε στην «τάξη» που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο θέμα αυτό, σε αντίθεση με τη σημερινή που έδωσε «το σήμα ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι» και «δεν υπάρχει φύλαξη συνόρων». Αγανακτισμένος τέλος, φώναξε «δεν είναι παντού πόλεμοι»!

Φυσικά και εθελοτυφλεί ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., γιατί αν δεχθεί την αλήθεια, θα καταρρεύσει το επιχείρημα της «εισβολής» μεταναστών στη χώρα, ένα από τα βασικά σημεία της προεκλογικής προπαγάνδας της, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα μια ξεχασμένη υπόθεση, εκτός αν χρειαστεί να τα θυμηθούμε για προεκλογικούς λόγους…

Μόνη πρότασή τους, ο «έλεγχος και η φύλαξη συνόρων» φράση που χρησιμοποιεί πλέον μόνο ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Ακόμα και η Γερμανία ψάχνει να βρει τρόπους για το πώς θα δεχτεί μετανάστες καθώς και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που ως τώρα είχαν αποφύγει το κύμα των μεταναστών.

Απέφυγε άκομψα να μας πει πως εννοεί η Ν.Δ. τη «φύλαξη των συνόρων»; Με τους γνωστούς φράχτες με «ξυράφια», ώστε να σφάζονται στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη; Στη θάλασσα, πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Η εφαρμοσμένη πολιτική τους στο προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με την εμπειρία και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών έχει παταγωδώς αποτύχει.

Αν δεν το έχουν καταλάβει στη Ν.Δ., ο μικρός Αιλάν και η οικογένειά του από το Κομπάνι δεν ήταν «παράτυποι μετανάστες».

Ήταν πρόσφυγες πολέμου.

Και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είχαν ταυτοποιηθεί…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)