to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 05.04.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Στην αφετηρία της συζήτησης για το χρέος χωρίς... Σόιμπλε

Δεν μπορούν να το αποφύγουν μετά και την αντικατάσταση Σόιμπλε από τον Σολτζ, θα συζητήσουμε για το χρέος και θα μπουν μεταβλητές για την ρύθμισή του, μετά τους μεγάλους αγώνες με τους οποίους βάλαμε την παράμετρο της ανάπτυξης στη διαδικασία και τις σχετικές δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και του Eurogroup...


Δεν μπορούν να το αποφύγουν μετά και την αντικατάσταση Σόιμπλε από τον Σολτζ, θα συζητήσουμε για το χρέος και θα μπουν μεταβλητές για την ρύθμισή του, μετά τους μεγάλους αγώνες με τους οποίους βάλαμε την παράμετρο της ανάπτυξης στη διαδικασία και τις σχετικές δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και του Eurogroup, είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Την ίδια ώρα, η ΝΔ μάλλον δεν... απολαμβάνει την μοναξιά της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς μόνο αυτή αμφισβητεί την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.
 
«Είναι σαφές ότι και ο κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει στο παρόν Eurogroup και η λογική του Σόιμπλε αρχίζει να αδυνατίζει μέσα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης. «Δεν έχουν έρθει όλοι στη λογική του Τσίπρα ή του Τσακαλώτου, αλλά μέσα από μεγάλους αγώνες κατορθώσαμε ουσιαστικά να βάζουμε την παράμετρο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης ως μεταβλητή στη διαδικασία επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και της ρύθμισης του χρέους. Προφανώς δεν μπορούν να αποφύγουν τη συζήτηση, υπάρχουν δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και του Eurogroup από το περασμένο Καλοκαίρι, ότι θα γίνει ότι χρειάζεται για να ρυθμιστεί το χρέος της Ελλάδας και να έχουμε μία καθαρή έξοδο».
 
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «τα παραπάνω, τα γνώριζαν αυτοί που εντός της χώρας υποστήριζαν τα περί πιστοληπτικής γραμμής, υπονόμευαν, αλλά δεν θα περάσει».
 
Πλέον, κατά τον ίδιο, «είμαστε σε μία αφετηρία, θα συζητήσουμε για το χρέος, θα μπουν μεταβλητές. Πρέπει μαζί με αυτές τις ρυθμίσεις να δουλέψουμε προκειμένου να έχουμε την πιο δυναμική και ποιοτική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».
 
Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα δεν φαίνεται να ασπάζονται όλοι αυτά που στην Ευρώπη θεωρούνται δεδομένα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, «η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της είναι οι μόνοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν -προφανώς για μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς σκοπούς- ότι η έξοδος της Ελλάδας το Καλοκαίρι του 2018 από τα μνημόνια δεν θα είναι καθαρή».
 
«Είναι λογικό ως αντιμετώπιση από τη ΝΔ, γιατί αυτή τη στάση είχε διαχρονικά. Και στην αξιολόγηση το 2015 έλεγε ότι δεν θα κλείσει και θα πάμε σε εκλογές, το 2016 τα ίδια, το 2017 τα ίδια, ακόμη και μέχρι τον πρώτο μήνα του 2018 έλεγε ότι το Μάιο θα γίνουν εκλογές. Δεν είναι λογικό να έχει εγκλωβιστεί και αυτοπαγιδευτεί στη στρατηγική της μιζέριας και της μυωπίας, που μονίμως βλέπει μπροστά καταστροφή;», αναρωτήθηκε. 
 
Ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα success story, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση ως έχει, αλλά να μην ακυρώνουμε και την γιγάντια προσπάθεια του ελληνικού λαού αυτά τα οκτώ χρόνια των μνημονίων», ενώ αναφέρθηκε και στην βελτίωση σειράς κοινωνικών δεικτών, όπως η μείωση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)