to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 13.12.2016

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Στη ΝΔ, μετά το success story του κ. Σαμαρά, τώρα βλέπουν σαν μεσσίες τους εαυτούς τους

Σε ερώτηση αναφορικά με τα νέα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές, ξεκαθάρισε πως ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκεται δε σημαίνει ότι θα καταργηθεί η συμφωνία του 2015, αλλά ούτε όπως θα νομοθετηθούν και μέτρα που θα ακυρώνουν τις δεσμεύσεις.


«Η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να κλείσει η αξιολόγηση με μια λογική που δεν θα οδηγεί τη δική μας πλευρά σε υποχώρηση αρχών, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού έτσι ώστε να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία και πολιτικά» τόνισε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα νέα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές, ξεκαθάρισε πως ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκεται δε σημαίνει ότι θα καταργηθεί η συμφωνία του 2015, αλλά ούτε όπως θα νομοθετηθούν και μέτρα που θα ακυρώνουν τις δεσμεύσεις. «Νομίζω ότι όταν υπάρχει η βούληση μπορεί να γίνει και συμβιβασμός», σημείωσε και διευκρίνισε ότι δεν θέλουν όλοι οι δανειστές αυτά τα μέτρα τα θέτει μια πλευρά των δανειστών.

Σε σχέση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις τόνισε πως βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης αστάθειας και υπάρχει μπροστά μας αρκετός πολιτικός χρόνος που μπορεί να έχουμε εξελίξεις, ωστόσο ανέφερε πως δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε τις εξελίξεις στην Ιταλία και στην Γαλλία υπάρχουν πολλά που πρέπει να δούμε ακόμα το θέμα είναι εμείς να έχουν σταθερά πορεία πλεύσης και να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών.

Σημείωσε πως έχουμε δυσκολίες μπροστά μας και θα δούμε, εμείς προχωράμε με βάση τις αξίες και αυτό είναι ο ασφαλής δρόμος για να πετύχουμε, ενώ το ζήτημα των συμμαχιών στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τις αλλαγές αυτές το ενδεχόμενο μιας αυταρχικοποίησης της Ευρώπης την περιθωριοποιεί, αλλά εκτίμησε ότι ταυτόχρονα θα ανασυνταχθεί και το προοδευτικό μέτωπο. «Όσο εμείς πατάμε στα πόδια και ανακτούμε διαπραγματευτική δύναμη δεν μπορούμε να φοβούμαστε τίποτα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα απαντώντας στο αίτημα των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως αυτός είναι ένας θόρυβος που θα ακούγεται στα αυτιά μας προφανώς στη ΝΔ δεν έχουν αλλάξει ρότα μετά το success story του κ. Σαμαρά τώρα βλέπουν σαν μεσσίες τους εαυτούς τους.

Δήλωσε ακόμα πως «εμείς δεν πανηγυρίζουμε γιατί ένα μεγάλος μέρος τη κοινωνίας είναι σε δύσκολη κατάσταση και για να γίνουν ορατές οι αλλαγές που κάνουμε θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα. Βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί χρειάζεται οι άνθρωποι που μας στηρίζουν να είναι οπλισμένοι με υπομονή».

Τέλος για τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή τόνισε πως «με εξέπληξαν με τρόπο αρνητικό γιατί τον γνωρίζω και προσωπικά, δεν ξέρω αν τις διατυπώνει θεωρητικά αλλά στην καθημερινότητα μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά με τις διευκρινιστικές δηλώσεις νομίζω ότι το ζήτημα κλείνει, η Νέα δημοκρατία τώρα βρήκε ένα παιχνιδάκι να απασχολεί την επικαιρότητα, πρέπει να συνεννοηθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι χρειαζόμαστε μια ιδεολογική και αντίθεση στη Χ.Α. χρειάζεται η πολιτική της περιθωριοποίηση και η δικαιοσύνη θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, εάν τα κόμματα έχουν επιλογές αξιακές απέναντι στο ναζισμό αυτό θα είναι κέρδος του πολιτικού συστήματος».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)