to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 02.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Στη ΝΔ ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, δεν έφυγε μέσα από τα δικά μας χέρια ο κ. Χριστοφοράκος

Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη μίλησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της επικείμενης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου την οποία χαρακτήρισε ως μια νίκη της Δημοκρατίας, ενώ μίλησε και την έξοδο από τα μνημόνια και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί η μεγάλη ζημιά η οποία έχει προκληθεί στην κοινωνία.


Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην «ένοχη σιωπή» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για όσα αποκαλύπτονται στη δίκη της SIEMENS για τις μίζες. Ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική όταν μιλάει για ανομία και εγκληματικότητα με ευθύνη της κυβέρνησης, άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε «εμάς δεν μας έφυγε ο κ. Χριστοφοράκος από τα χέρια, ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και ας αναλάβουν καμιά φορά τις ευθύνες τους».
 

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών επισήμανε ότι δεν θα είναι μια νίκη του κόμματος και της κυβέρνησης θα είναι μια νίκη της Δημοκρατίας διότι η ρύθμιση αυτή και οι κανόνες σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο θα λειτουργούσουν συνολικά υπέρ της εξυγίανσης και του τοπίου στα Μ.Μ.Ε. και του πολιτικού συστήματος και των νέων σχέσεων μεταξύ του μιντιακού συστήματος και των πολιτικών κομμάτων. Θα μπούμε σε μια νέα φάση άρα είναι προς όφελος της όλου του δημοκρατικού και πολιτικού κόσμου της χώρας να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση, εξήγησε.
 

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018 τόνισε ότι θα είναι μια νίκη του ελληνικού λαού και της κοινωνίας, μια νίκη αυτών που προσπάθησαν, έβαλαν πλάτη, υπέφεραν, έχασαν το εισόδημα τους.
 

Είναι τελείως διαφορετικό να βγούμε από τα μνημόνια και τελείως διαφορετικό να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης. Και εξήγησε ότι το 2018 η ανεργία θα είναι περίπου 20% και είναι πάρα πολύ υψηλή. Είναι σαφώς λιγότερη από αυτό που είχαμε όταν παραλάβαμε που ήταν στο 27% καθώς και πάρα πολύ υψηλή σε σχέση με όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Έχει χαθεί ένα μεγάλο τμήμα του εισοδήματος της χώρας, της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό δεν ανακτάται μέσα σε ένα απόγευμα ή μέσα σε έναν μήνα.
 

Σημείωσε ότι πρώτα θα ανακτήσουμε δημοσιονομικές δυνατότητες και κινήσεις το καλοκαίρι του 2018 και με επιταχυνόμενο ρυθμό θα μπορέσουμε βγάλουμε να χειμαζόμενα τμήματα της κοινωνίας από την κρίση. Αυτό θα είναι υπόθεση που θα κρατήσει και πέρα από αυτή την κυβερνητική θητεία, η οποία λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019, καθώς έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στη χώρα.
 

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στο πλεόνασμα που έχει δημιουργηθεί φέτος από τις θυσίες του ελληνικού λαού – γιατί από εκεί προέρχεται – είναι διπλάσιο σε σχέση με το περσινό και θα δοθεί ως κοινωνική ανταποδοτικότητα στα πιο φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα, σε αυτούς που πιέζονται, αδικούνται, υπερφορολογούνται.

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)