to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 11.01.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης σε Αδ. Γεωργιάδη: «Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από τους τιμητές της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού» (βίντεο)

Την μικροπολιτική που ασκεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης στηλίτευσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη που δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το τραγικό συμβάν του θανάτου γυναίκας από μαγκάλι.


«Στους τιμητές της φτωχοποίησης, της εσωτερικής υποτίμησης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν θα πούμε ποτέ συγγνώμη αλλά τους ζητάμε και τα ρέστα» απάντησε κατηγορηματικά, στο κάλεσμα του κ. Γεωργιάδη να ζητήσει «συγγνώμη» η κυβέρνηση.

«Εσείς ποιος είστε, ο κ. Γεωργιάδης της κοινωνικής ευαισθησίας που στενοχωριέστε, ή ο κ. Γεωργιάδης της μονομερούς ενέργειας;» ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης, κατηγορώντας τη Ν.Δ. για υποκριτική κοινωνική ευαισθησία τη στιγμή που πριν από 20 μέρες δεν ψήφισε στη Βουλή το επίδομα για τους συνταξιούχους.

«Εσείς που κάνετε σήμερα μικροπολιτική, πριν 20 μέρες ψηφίσατε παρών στη Βουλή λέγοντας ότι ήταν μονομερή ενέργεια και ο επικεφαλής του ΕΛΚ κ. Μ. Βέμπερ μιλάει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ με ένα τρόπο ιταμό. Δεν ψηφίσατε το επίδομα στους συνταξιούχους.» είπε χαρακτηριστικά.

«Στους τιμητές της φτωχοποίησης, της εσωτερικής υποτίμησης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν θα πούμε ποτέ συγγνώμη αλλά τους ζητάμε και τα ρέστα» απάντησε κατηγορηματικά στο κάλεσμα του κ. Γεωργιάδη να ζητήσει «συγγνώμη» η κυβέρνηση.

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση θέσπισε θεσμικά, από το 2015, την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της υποστήριξης των αδύναμων πολιτών σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο σε αυτή τη διαδικασία ενώ δίνει 700 εκ. ευρώ.

Όπως σημείωσε, αυτά αποτελούν «δύσκολες πολιτικές που επιχειρούν σε καιρούς ακραίας φτώχειας την αναδιανομή», κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει η Ν.Δ., η οποία και για το νομοσχέδιο για την κοινωνική αλληλεγγύη έλεγε ότι είναι «μονομερής ενέργεια».

Συνέχισε ζητώντας «συγγνώμη που δεν έχουμε κάνει περισσότερα στον αντίποδα των πολιτικών που εφάρμοζε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης και οι συν αυτώ τόσα χρόνια» και πρόσθεσε: «Όχι υποταγή και αυτομαστίγωμα σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να γυρίσουν στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο για να πάρουν ρεβάνς».

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)