to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 09.12.2016

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όταν η χώρα θα είναι ελεύθερη από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Παρέμβαση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» (Γ. Δάρας – Γ. Δαράκης)


Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ζώνη» και τους δημοσιογράφους Γ. Δάρας και Γ. Δαράκης μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Για το ενδεχόμενο εκλογών

Nα είμαστε απόλυτοι και κατηγορηματικοί στο ζήτημα των εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όταν η χώρα θα είναι ελεύθερη από τα μνημόνια και την επιτροπεία, όταν θα έχουμε αρχίσει να ανακτούμε σημαντικό τμήμα της δυνατότητας να νομοθετούμε, να παίρνουμε τις πρωτοβουλίες μας, να κάνουμε τις επιλογές μας.

Για την ολοκλήρωση της Β αξιολόγησης

Eμείς το έχουμε πει εξαρχής ότι ο χρόνος είναι μια διάσταση η οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ελληνική πλευρά και το ελληνικό πρόγραμμα όσο γρηγορότερα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών τόσο καλύτερα και για την Ελλάδα. Όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν και στην πρώτη αξιολόγηση και υπάρξουν και στη δεύτερη από εδώ και πέρα σας λέω με απόλυτη ευθύνη ότι δεν είναι ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Αν διάφορες πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποφασίζουν να καθυστερούν την ελληνική προσπάθεια θα ζήταγα από την αντιπολίτευση να πιέσει την ευρωπαϊκή της οικογένεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και όχι να ρίχνει την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση, γιατί εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε.

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Εμείς χθες κάναμε μια επιλογή, θυμάμαι ήμουνα σε αυτό το τραπέζι και με είχατε ρωτήσει περίπου στις αρχές του φθινοπώρου, τι γίνεται με τα έσοδα, πώς πάνε τα έσοδα, πώς πάει η πορεία των εσόδων, θα έχουμε υπερεκτέλεση και πλεόνασμα ή θα έχουμε υποαπόδοση. Θυμάμαι τότε τον έντονο και καταγγελτικό λόγο της αντιπολίτευσης να λέει ότι πάμε σε κατάρρευση, δε βγαίνει και ήδη από φέτος θα πάμε σε νέα μέτρα και σε κόφτη. Τι έγινε; Το λέω για να δούμε πόση σχέση έχει η εκτίμηση που κάνει τμήμα της αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα. Όχι απλά βγήκε ο λογαριασμός αλλά βγήκαν και κάποια χρήματα περισσότερο που είναι υπογεγραμμένο στη συμφωνία ότι την εκτέλεση του πλεονάσματος την έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση άρα κανείς να μην «παγώνει» στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στην Ιπποκράτους, στο Μοσχάτο, είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης να μην τους λούζει κρύος ιδρώτας, δεν αναταράσσεται κανένας. Αν για παράδειγμα φέτος είχαμε να υλοποιήσουμε το 4.5% πλεόνασμα του Σαμαρά- Βενιζέλου, ναι δε θα είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε αυτό το βοήθημα, ανεξάρτητα αν κάποιος το βλέπει λίγο μεγαλύτερο, αν κάποιος το βλέπει λίγο μικρότερο. Προφανώς όσο και ανοίγεις δημοσιονομικό χώρο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις παρεμβάσεις υπέρ των πιο αδύναμων συμπολιτών. Εμείς επειδή αναγνωρίζουμε μια κατάσταση, δεν είμαστε κυνικοί, ζούμε αυτή την πραγματικότητα, τη βιώνουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο θέλαμε να δώσουμε μια τέτοια απάντηση. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εξωραΐζουμε την πραγματικότητα αλλά δε θα αφήσουμε μια γκρίνια και μια καταστροφολογία, την μεγάλη προσπάθεια που κάνει όχι η κυβέρνηση, όχι ο Τσίπρας, όχι ο Τσακαλώτος αλλά ο ελληνικός λαός να τη μηδενίζουν με αυτό τον τρόπο. Μπορούμε σε 1,5 χρόνο να βγούμε από το μνημόνιο, θέλει δουλειά και επιμονή και θα το καταφέρουμε.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)