to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 11.07.2019

Διεθνή

Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εκφράσει την προοδευτική παράταξη στο σύνολό της, όλους τους πολίτες οι οποίοι προσδιορίζονται πολιτικά ως προοδευτικοί, ως δημοκράτες, ως κεντροαριστεροί, ως αριστεροί, ως οικολόγοι, ως προερχόμενοι από τον κομμουνιστικό χώρο, όλα τα προοδευτικά ρεύματα. Δεν μπορεί να είναι ευθεία συνέχεια και ευθεία μετεξέλιξη κανενός», εξήγησε.

«Αυτό το οποίο δεν κάναμε από το 2012 μέχρι το 2019 πρέπει να το κάνουμε τώρα, να φτιάξουμε ένα μεγάλο κόμμα, προοδευτικό, της ευρύτατης Αριστεράς», πρόσθεσε ο βουλευτής και διευκρίνισε: «Όλα τα κόμματα στην ιστορική τους διαδρομή μετεξελίσσονται, αλλάζουν. Κανένα κόμμα δεν είναι σταθερό, υπάρχουν κάθε μέρα μικρές αλλαγές, μικρές μετατοπίσεις που σε ένα βάθος χρόνου δημιουργούν νέα δεδομένα [...] Τον Μάιο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του έγινε δεύτερο κόμμα. Το 2015 έγινε πρώτο κόμμα κι από προχθές είναι πάλι δεύτερο κόμμα με 31,5%. Όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να οργανώσει και να αντιστοιχήσει την εκλογική και την πολιτική του επιρροή σε οργανωτικές δομές και υποδομές και σε δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινωνία».

«Νομίζω ότι χρειάζεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μία επανίδρυση του πολιτικού και κοινωνικού χώρου που εδράζεται στο ιστορικό παρελθόν της Αριστεράς, της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας. Η προοδευτική παράταξη αν θέλει να γίνει ξανά πλειοψηφική πρέπει να ενωθεί, να αποκτήσει κοινούς πολιτικούς τόπους και στόχους και να δημιουργήσει τις πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις μιας συνολικής ανάκαμψης και αντεπίθεσης με ορίζοντα το 2020, το 2025 και το 2030, το 2050», επισήμανε.

Σχετικά με την «ταυτότητα της προοδευτικής παράταξης» σημείωσε ότι «οι πολιτικές μήτρες από τις οποίες προέρχεται ο οργανωμένος και κομματικός ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές, αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι ψηφίζουν, υποστηρίζουν και θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο ή δεύτερο κόμμα και τον Τσίπρα πρωταγωνιστή, είτε ως πρωθυπουργό είτε ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πολύ περισσότεροι και αυτό πρέπει να εκφράσουμε με όρους μέλλοντος, όχι παρελθόντος».

Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Με βάση το πρόγραμμά μας θα πορευτούμε και θα αντιπολιτευτούμε αυτή την κυβέρνηση, θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που ήταν τα προηγούμενα χρόνια μαζί μας και επέλεξαν την Κυριακή να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά θα επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε και σχέσεις εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με ανθρώπους οι οποίοι δε μας ψήφισαν την Κυριακή, δεn μας ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τους ενδιαφέρει πώς πολιτευόμαστε, τι λέμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)