to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 02.10.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Ο Π. Καμμένος δεν θα εκκινήσει διαδικασίες που θα αιφνιδιάσουν

Ξέραμε από το 2015 ότι έχουμε διαφορετική με τους ΑΝΕΛ άποψη για το όνομα της ΠΓΔΜ, δεν ξέραμε ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή και θα ανοίξει το θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Π. Καμμένος δεν θα εκκινήσει διαδικασίες που θα αιφνιδιάσουν, εκτίμησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


«Τα καταφέραμε και εγκαινιάσαμε και την τέταρτη σύνοδο» της τρέχουσας συνόδου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, «παρά τις προβλέψεις ότι δεν θα ολοκληρώναμε ούτε την πρώτη ... στην επόμενη, που θα έχουν γίνει οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019, πάλι εμείς θα ανοίξουμε την αυλαία», εκτίμησε ο κ. Ζαχαριάδης, ο λαός θα κρίνει συνολικά τι έκανε η κυβέρνηση, στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία με την έξοδο από τα μνημόνια, τι θα γίνει με τις συντάξεις όπου διαφαίνεται θετική εξέλιξη, με την ανεργία ... όλα αυτά θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως είπε.
 
Για τα όσα γράφονται σε σχέση με το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι συχνά ερμηνεύονται πρόχειρα και επιπόλαια όσα συμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα μίας άλλης χώρας. «Η ΠΓΔΜ δεν είναι ούτε η Ελλάδα ούτε χώρα της ΕΕ, είναι μία άλλη χώρα», όπως τόνισε, θυμίζοντας τα στοιχεία που παρέθεσε σε δική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, για το γεγονός ότι από το 1,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους 200.000 είναι πλέον νεκροί και περίπου 500.000 μετανάστες εκτός συνόρων, άρα το εκλογικό σώμα είναι περίπου 1,1 εκατομμύρια, από το οποίο στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 650.000 άτομα περίπου. Τώρα, ο κ. Ζάεφ θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια στο κοινοβούλιο της χώρας του, όπως τόνισε.
 
Για τα περί «άκυρης συμφωνίας» που υποστήριξε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε ότι «όταν συγκροτούσαμε αυτή την κυβέρνηση, τον Σεπτέμβριο του 2015, ξέραμε από τότε ότι έχουμε άλλη άποψη. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την πολιτική αλλαγή στη γείτονα, ότι θα ανοίγει το ζήτημσ» της ονομασίας, «αλλά αυτά ήταν γνωστά, από τότε». «Ο κ. Καμμένος δεν θα εκκινήσει διαδικασίες που θα αιφνιδιάσουν, αυτά τα ζητήματα θα κριθούν στο Κοινοβούλιο», εκτίμησε ο κ. Ζαχαριάδης, «εκεί κάθε δύναμη θα αναμετρηθεί και ζυγιστεί. Η πολιτική μας βούληση είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία».
 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)