to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 04.06.2022

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά

«Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα», τόνισε σε συνέντευξή του ο Κ. Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


*Συνέντευξη στην εφημερίδα tomanifesto στη Βίκυ Πολύζου

  • Τι σηματοδοτεί για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η επιλογή της Ράνιας Σβίγκου για τη θέση της Γραμματέως;


Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ολοκληρώσαμε έναν μεγάλο και πετυχημένο κύκλο, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκανε ένα μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό άλμα, από κόμμα δεκάδων χιλιάδων μελών έγινε κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων μελών και έχει σήμερα 172.000 μέλη.

  • Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο η Ελλάδα γίνεται καθημερινά αποδέκτης των τουρκικών προκλήσεων. Πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά;

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για διακοπή του διαλόγου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας είναι απαράδεκτες και απόλυτα καταδικαστέες. Η προάσπιση της ελληνικής κυριαρχίας απέναντι στις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις είναι δεδομένη. Γεννά ωστόσο μεγάλη ανησυχία ότι η εξελισσόμενη κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία συνοδεύεται από την απουσία συγκροτημένης και αποτελεσματικής διπλωματικής στρατηγικής από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης. Από το ήσυχο καλοκαίρι της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, περάσαμε στη καθημερινότητα των απειλών και των παραβιάσεων. Με τους ισχυρούς συμμάχους που θα μας στήριζαν επειδή τους τα δώσαμε όλα, εκκωφαντικά σιωπούντες και απόντες.  Η ανάγκη για μια συγκροτημένη διπλωματική στρατηγική, στήριξης των Ελληνικών θέσεων και διεθνούς πίεσης της Τουρκίας για επιστροφή στον διάλογο, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

  • Τι είναι η «Μαύρη Βίβλος της Πανδημίας», και γιατί καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ότι υπάρχουν ελλείψεις πολλών φαρμάκων στην αγορά;


Όλα τα τραγικά που ζήσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια με τη διαχείριση της πανδημίας, από το χειροκρότημα του πρώτου εξαμήνου στους υγειονομικούς στους δραματικούς δείκτες φέτος και πέρσι σε διασοληνομένους και νεκρούς, η αναφορά στις τεράστιες ελλείψεις του ΕΣΥ παρά τα δυόμιση χρόνια πανδημίας.

  • Γιατί κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ότι «κλείνει το μάτι» σε όσους προκαλούν επεισόδια στο ΑΠΘ;

Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τεχνηέντως να δημιουργήσει άλλα διλήμματα. Είμαι ανήσυχος για αυτό γιατί αυτή η τεχνητή ένταση έχει οδηγήσει πολλές φορές στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα αυτήν την ώρα της κοινωνικής κρίσης είναι να δημιουργηθεί και κοινωνική ένταση.

  • Πιστεύετε ότι είναι φοιτητές όλοι αυτοί που συγκρούονται με την αστυνομία;

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης. Αφού έχει φέρει σε τρομακτικά αδιέξοδα την κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε.  Προσπαθεί να πείσει πως το πρόβλημα δεν είναι η ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, αλλά ότι φοιτητές, τους οποίους επίτηδες «μπερδεύει» με προβοκάτορες που τον εξυπηρετούν, διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πολιτικές παράδοσης της Παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στήνει σκηνικά έντασης, σε κάθε ευκαιρία, και στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τη νέα γενιά, γιατί ακριβώς είναι αυτή που αντιδρά πρώτη στον πολιτικό σχεδιασμό του.

  • Έχετε χαρακτηρίσει ανεπαρκή τα μέτρα για τον περιορισμό της ακρίβειας. Ποια είναι η πρότασή σας;

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κατανάλωση που έχει πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022, ανεξάρτητα δηλαδή από την περίοδο έκδοσης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία. Απαγόρευση διακοπών ρεύματος λόγω μη καταβολής της υπέρογκης ρήτρας αναπροσαρμογής, αφαιρούμενων των κάθε είδους επιδοτήσεων. Να επιστραφεί στους καταναλωτές το πραγματικό ποσό που επωφελήθηκαν οι παραγωγοί από τα υπερκέρδη. Πέραν τούτον προτείνουμε την μείωση στο κατώτατο επιτρεπτό όριο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν, δεν αντέχουν, δεν μπορούν να πληρώσουν. Δεν είναι λαϊκισμός να μιλάς γι΄ αυτούς τους ανθρώπους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)