to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 06.02.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Γεωργιάδης πολιτεύεται με προβοκάτσιες απέναντι στη χώρα

«Kάποια πράγματα παύουν να είναι αστεία και γίνονται επικίνδυνα. Χρειάζεται αυστηρή αντιμετώπιση ο τρόπος που πολιτεύεται και ο κ.Γεωργιάδης, δηλαδή διαρκώς με προβοκάτσιες, απέναντι όχι στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα σε ώρες κρίσιμες για την Ελλάδα», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Ν.Σβέρκο και Δημ. Κουκλουμπέρη.


Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, που σε συνέντευξή του ανέφερε ότι ως προτεραιότητα θέλει «να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα», βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το κλείσιμο της β'αξιολόγησης, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε:

«Θα ήθελα η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να πει αυτό που λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της δεξιάς και του ΕΛΚ, ο κ.Ραχόι. Να πει αυτό που λέει ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος επίσης προέρχεται από το χώρο της ευρωπαϊκής δεξιάς. Ότι η διαδικασία της β'αξιολόγησης πρέπει να κλείσει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή συνταγματική νομιμότητα και στον νομικό πολιτισμό της Ευρώπης, χωρίς να καταστρατηγεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μ' αυτή την έννοια νομίζω ότι αν σήκωναν το τηλέφωνο να πάρουν τους ομοϊδεάτες τους στο ΕΛΚ, αυτούς που όταν κάνουν τα μαζέματα της ευρωπαϊκής οικογένειας κάθονται στα ίδια τραπέζια και ζητούσαν την εφαρμογή της συμφωνίας που και οι ίδιοι ψήφισαν το καλοκαίρι του '15 και όχι παραπάνω, νομίζω ότι θα ήταν καλό για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν αν μη τι άλλο μια υπεύθυνη στάση. Αντ' αυτού μερικοί είναι στη γωνία, περιμένουν κάποιο φτέρνισμα, κάποιο στραβοπάτημα, κάποια ανακατωσούρα... προσπαθούν να φορτώσουν τις υπαρκτές αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ του ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών για τις εκτιμήσεις και τη διαδρομή ως την ολοκλήρωση του προγράμματος σε «ελληνικό πρόβλημα» και «ελληνική κωλυσιεργία» και λένε μήπως μας προκύψει και καμία ανακατωσούρα, αν μπορούσαμε να σπρώξουμε τα πράγματα σε εκλογική αναμέτρηση».

Θα υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση, δε μπορεί να γίνει διαφορετικά

«Η χώρα χρειάζεται σταθερά βήματα, συνεκτικότητα και αποφασιστικότητα για να βγει από αυτή την κατάσταση» τόνισε περαιτέρω ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος ενόψει ενδεχόμενων νέων μέτρων, εκτιμώντας ότι «αυτά τα οποία θα εισηγηθεί και θα προτείνει προς ψήφιση ο υπουργός οικονομικών κ.Τσακαλώτος και ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, θα γίνουν αποδεκτά από τους 153 βουλευτές που υποστηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία».

Τέλος, ως προς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε έναν στόχο, θέλουμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή μ' ένα σχέδιο βιώσιμο για την οικονομία και την κοινωνία. Μ' αυτή την έννοια κι εμείς εμμένουμε στη θέση μας για μια τέτοιου τύπου λύση και πολλοί ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σε αυτή την αντίληψη. Απ' την άλλη πλευρά, το Ταμείο έχει τα δικά του συμφέροντα, με την αλλαγή της ηγεσίας στις ΗΠΑ που ίσως επηρεάσει κάποια πράγματα και τις εμμονές των παραγόντων του Ταμείου που βρίσκονται εδώ και περίπου 10 χρόνια στην Ευρώπη και προσπαθούν να λύσουν με αποτυχημένες συνταγές το ελληνικό πρόβλημα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα υπάρξει με τη διαδικασία των αμοιβαίων υποχωρήσεων μια διαδικασία της λύσης. Πρέπει να γίνει, δε μπορεί να γίνει διαφορετικά».   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)