to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 18.01.2022

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και αριστείας στο Δημόσιο, προωθεί το πελατειακό κράτος και τα γαλάζια παιδιά

«Καλούμε τη κυβέρνηση να σταματήσει να προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και διχασμό. Η κομματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό και υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, θα δώσει τη μάχη με κάθε μέσο τόσο στη Βουλή όσο και στη κοινωνία, για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών»


Το δελτίο Τύπου του τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Β1 Βορείου τομέα Αθηνών,  Κώστα Ζαχαριάδη μετά την τηλεδιάσκεψη με την  ΑΔΕΔΥ:

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 18/1/2021 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και τον πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη, με αφορμή το απαράδεκτο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΕΦΚΑ. Ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει και υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και προωθεί την αναξιοκρατία, τον κομματισμό και την αδιαφάνεια στη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του Οργανισμού.

Πέραν του μείζονος ζητήματος του ΕΦΚΑ το οποίο αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της κυβέρνησης συνολικά για το Δημόσιο Τομέα, συζητήθηκαν και ευρύτερα  θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα.  Η συζήτηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και απόλυτη  ταύτιση στην ανάγκη σθεναρής αντίδρασης στο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπήρξε δέσμευση  για απόλυτη αποδόμηση και καταγγελία του νομοσχεδίου  στο  επίπεδο της  κοινοβουλευτικής διαδικασίας,  αλλά και για ολόθερμη στήριξη των  κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα. Επίσης ο κ. Ζαχαριάδης ανακοίνωσε την λήψη πρωτοβουλίας από πλευράς του για άμεση ενημέρωση και συνεννόηση με τους Τομεάρχες όλων των κοινοβουλευτικών προοδευτικών κομμάτων ώστε να δημιουργηθεί το ευρύτερο δυνατό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Τα υπαρκτά προβλήματα του ΕΦΚΑ που δυστυχώς διογκώθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζονται με τα ακριβοπληρωμένα γαλάζια «golden boys» που ετοιμάζουν ρεσάλτο στον Οργανισμό. Αντιμετωπίζονται με την επαρκή και αξιοκρατική στελέχωση του Οργανισμού, με τη διάθεση των απαραίτητων  πόρων και τη δημιουργία των αναγκαίων  υποδομών,  με την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Καλούμε τη κυβέρνηση να σταματήσει να προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και διχασμό. Η κομματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό και υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, θα δώσει τη  μάχη με κάθε μέσο τόσο στη Βουλή όσο και στη κοινωνία, για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Το κυβερνητικό παράδοξο είναι προφανές… Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ο κ. Βορίδης μιλά για αξιοκρατία, διαφάνεια, νέα συστήματα επιλογής προϊσταμένων και ΑΣΕΠ, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο ο κ. Χατζηδάκης καθαιρεί τους εν ενεργεία Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές του ΕΦΚΑ και γαλάζια golden boys από τον «ιδιωτικό» τομέα (από το βαθύ και σκοτεινό πελατειακό δίκτυο της ΝΔ) θα τοποθετούνται στις θέσεις τους χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία και  με υπέρογκες αμοιβές που αποτελούν πρόκληση για την ελληνική κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)