to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 27.05.2019

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Να απογυμνώσουμε το σχέδιο Μητσοτάκη, να το δουν οι πολίτες καθαρά

Θα επιδιώξουμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη, να απογυμνώσουμε το αντιπαραθετικό σχέδιο Μητσοτάκη, να το δουν οι πολίτες καθαρά, να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει εάν θέλει προοδευτικό ή συντηρητικό σχέδιο, είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι «πήραμε υπόψιν το μήνυμα της κάλπης, δεν κάνουμε ότι δεν το είδαμε ή δεν το ακούσαμε και με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα δρομολογήσαμε εθνικές εκλογές. Εκεί, θα υπάρχουν δύο καθαρά, αντιπαραθετικά σχέδια, το προοδευτικό πολιτικό σχέδιο με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα και το συντηρητικό πολιτικό σχέδιο με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός θα κληθεί θα διαλέξει τι θέλει για την επόμενη ημέρα».

«Είναι σαφές το μήνυμα που στέλνει η χτεσινή κάλπη: σε σχέση με την διαδρομή μας ως τώρα, διαπιστώνει μία απόσπαση και μία ρωγμή, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου του 2015, που μας έφερε στην διακυβέρνηση … εκλεγήκαμε από τον λαό, εκλεγήκαμε στο όνομα του λαού, με την έγκριση του λαού. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έχοντας αυτήν την χτεσινή τοποθέσηση. Οφείλουμε με βάση την χτεσινή απάντηση που δόθηκε, να κάνουμε το δίλημμα ακόμα πιο καθαρό, ακόμα πιο διαυγές. Γιατί το χτεσινό μπορεί να είναι μία τοποθέτηση απόσπασης, τιμωρίας, επιβράβευσης», όπως τόνισε.

«Αυτό που θα κριθεί στις εκλογές, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα», συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, «είναι πώς προχωράει η χώρα και ποιες είναι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζονται από εμάς. Εμείς επιδιώκουμε -και θα το κάνουμε- να εκπροσωπήσουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τα μεσαία στρώματα. Αυτές είναι οι κοινωνικοταξικές μας αναφορές. Θα επιδιώξουμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη. Θα επιδιώξουμε να απογυμνώσουμε το αντιπαραθετικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, να το δουν οι πολίτες καθαρά. Με αυτή την έννοια, την επόμενη περίοδο θα γυρίσουμε όλη την χώρα, τις γειτονιές, τα χωριά και τις πόλεις, θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που μας ψήφισαν τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και χτες μας έστειλαν ένα μήνυμα. Αλλά θα μιλήσουμε και με όλους τους άλλους, για να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα την επόμενη περίοδο. Στο τέλος, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει εάν θέλει προοδευτικό ή συντηρητικό σχέδιο, αν θέλει Τσίπρα ή Μητσοτάκη».

«Γνώμη μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει στις εκλογές για να εκφράσει την ευρύτατη προοδευτική παράταξη, που στην χώρα είναι ιστορικά πλειοψηφική. Να εκφράσει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους με συγκεκριμένες κοινωνικοταξικές αναφορές. Θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή καταγραφή, που είναι στο χέρι των πολιτών η κατάταξή της», είπε ο κ. Ζαχαριάδης. Παραδέχθηκε ότι «δεν είναι εύκολο, μετά το χτεσινό, όταν κατεβαίνεις στις εκλογές όντας ο ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος να πεις με ευκολία “πάω να κερδίσω”. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει στις εκλογές για να χάσει, να πετάξει λευκή πετσέτα. Γυρνάει το ερώτημα, το δίλημμα, την απόφαση, στον ελληνικό λαό, τους πολίτες και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τις μικρότερες, για το πώς θέλουν να εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ψηφίσαμε το 2016 την απλή αναλογική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)