to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 14.02.2021

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης – Μ. Χατζηγιαννάκης: «Στέλιος Πέτσας, ψεύτης και ως αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών»

«Φαίνεται πως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας εθίστηκε τόσο πολύ από τα ψέμματα που είπε ως πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, που η ιδιότητα του ψεύτη τον ακολουθεί και στα νέα του καθήκοντα», τονίζεται στη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αφορμή τα ψεύδη Πέτσα για τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο των ΟΤΑ


Αναλυτικά η δήλωση των Κ. Ζαχαριάδη – Μ. Χατζηγιαννάκη:

«Έξις, δευτέρα φύσις» είχε γράψει ο Κικέρωνας -η συνήθεια δηλαδή είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου.

Φαίνεται πως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας εθίστηκε τόσο πολύ από τα ψέμματα που είπε ως πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, που η ιδιότητα του ψεύτη τον ακολουθεί και στα νέα του καθήκοντα.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η άνεση με την οποία εμφανίστηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ισχυριζόμενος ότι όλες οι παρατάξεις σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ.

Είναι προφανές πως οι γαλάζιοι δήμαρχοι, για χάρη των οποίων εξάλλου η κυβέρνηση προτείνει αυτή το υπερπλειοψηφικό σύστημα που επιστρέφει τη χώρα χρόνια πίσω, θα συντάσσοταν πίσω από αυτή την πρόταση. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να υποστηρίζει ο κ. Πέτσας ανερυθρίαστα ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ δεν έχουν αντιρρήσεις με το αντιδημοκρατικό όριο εκλογής του 43% και την αυτόματη εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 3/5 στα συμβούλια, μεσολαβεί ένα χάος.

Εφόσον ο κ. Πέτσας αμφισβητεί την ύπαρξη αντιδράσεων μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο την συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ στις 04/02, όπου διατυπώθηκαν ξεκάθαρα σειρά ενστάσεων γύρω από την κυβερνητική πρόταση και μάλιστα όχι μόνο από δημάρχους που πρόσκεινται στην Αριστερά και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Εάν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι ψευδόμενος θα διευκολύνει αυτή την αντιμεταρρύθμιση-έκτρωμα να ψηφιστεί σε συνθήκες πολιτικής καραντίνας είναι βαθειά γελασμένος.»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)