to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 24.10.2020

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης - Μ. Χατζηγιαννάκης: Για τη ΝΔ οι ΜΚΟ είναι κακές, εκτός αν προέρχονται από δημοτικές της παρατάξεις

"Για “επαγγελματίες της αλληλεγγύης που ζούσαν πλουσιοπάροχα απομυζώντας ως τσιμπούρια εκατομμύρια” είχαν κάνει λόγο οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και έφεραν στη Βουλή τροπολογία για έλεγχο των ΜΚΟ.


Η δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και του αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Μίλτου Χατζηγιαννάκη:


"Για “επαγγελματίες της αλληλεγγύης που ζούσαν πλουσιοπάροχα απομυζώντας ως τσιμπούρια εκατομμύρια” είχαν κάνει λόγο οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και έφεραν στη Βουλή τροπολογία για έλεγχο των ΜΚΟ.

Λίγους μήνες αργότερα, αποκαλύπτεται πως το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδοτεί, μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία κατά σατανική σύμπτωση δημιουργήθηκε από τη δημοτική παράταξη που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα τσουβάλιασε, κυνήγησε και συκοφάντησε τις ΜΚΟ που ασχολήθηκαν με το Προσφυγικό, αποφάσισε να περιφρονήσει κάθε έννοια ελέγχου και διαδικασίας και να προσφέρει 1,2 εκ. ευρώ για τρεις μήνες σε μια ΑΜΚΕ-φάντασμα, η οποία είχε αντικείμενο εντελώς άσχετο -αν όχι το αντίθετο- και αποτελούνταν μέχρι πριν από λίγες μέρες από τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον Άγιο Δημήτριο και στενό συνεργάτη του Αν. Σαμάρά, καθώς και μέλη της δημοτικής του ομάδας.

Το γεγονός πως η εν λόγω ΑΜΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη στέγαση και την κοινωνική ένταξη περίπου 1000 αιτούντων άσυλο με μόλις δύο εταίρους, κατά παράβαση των κανόνων, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς καμία εμπειρία και χωρίς τις υποδομές να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις είναι προφανώς ψιλά γράμματα για τον κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση. Εξάλλου για την κυβέρνηση υπεύθυνες για την τραγική κατάσταση στο Προσφυγικό είναι οι κακές ΜΚΟ, με την εξαίρεση όσων ανήκουν σε γαλάζια παιδιά, και όχι η ανυπαρξία της πολιτικής της.

Φαίνεται πως όταν οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν λόγο για “βαθιά και σκοτεινά δίκτυα συμφερόντων που λειτουργούν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις”, έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)