to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 04.11.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: «Λογικό να αισθάνεται εγγύτερα στη Ν.Δ. ο κ. Βενιζέλος» (βίντεο)

«Λογικό να αισθάνεται εγγύτερα στη Ν.Δ. ο κ. Βενιζέλος» σχολίασε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά όπως πρόσθεσε «αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων και είναι έξω από μια συνολική στρατηγική που χαράσσουν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη σε αντίθεση με το ΕΛΚ».


Στο δίπολο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος προσωπικά αισθάνεται εγγύτερα στη Ν.Δ. ασκώντας παράλληλα τη πάγια κριτική του στο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Εξήγησε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός «πλειοψηφικού δημοκρατικού μετώπου στην Ελλάδα που να μπορέσει να προωθήσει αλλαγές και να αποτρέψει την άνοδο της δεξιάς».

«Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να αισθάνεται στον κ. Βορίδη ή τον κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν απασχολεί τους προοδευτικούς πολίτες, διότι κτίστηκαν κόμματα του 40 και 45% με το σύνθημα ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Αυτό απαντάται με το καλύτερα Βορίδης και Γεωργιάδης, από Τσίπρας, Δραγασάκης, Βούτσης;»

Τέλος, χαιρέτισε ως θετική τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέλμα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά τόνισε ότι: «Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα θέλαμε ένας χώρος «έξω από εμάς» να μην είναι αντιθετικός και πολέμιος και αντίστοιχα δορυφορικός προς τις δυνάμεις τις συντηρητικές».

Στη μείζονα συζήτηση που γίνεται για το χρέος τόνισε ότι έγινε τεράστια προσπάθεια προκειμένου το χρέος να είναι μέρος της συμφωνίας, τη στιγμή που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν το συζητούσαν καν ενώ πρόσθεσε ότι: «Θα εξαντλήσουμε όλες τις πολιτικές και τεχνικές δυνατότητες μας ώστε το χρέος να γίνει ευκολότερα εξυπηρετήσιμο χωρίς επιπλέον μέτρα». Στόχος είναι στα μέσα του 2018 η χώρα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και να σπάσει τα δεσμά των μνημονίων.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)