to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 24.03.2016

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Κοινή ομπρέλα ασφαλείας και όχι κλειστά σύνορα χρειάζεται η Ευρώπη

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της πολιτικής ασφαλείας στη χώρα μας, μετά τα γεγονότα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.


«Πάνω σε αυτά τα ζητήματα της πολιτικής ασφάλειας, οφείλει να υπάρχει διαρκής διάλογος και συνεννόηση με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση.»

«Το αίσθημα της ασφάλειας, της δημοκρατίας, της δυνατότητας οι πολίτες να έχουν μέσα στην καθημερινότητα τους αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα διότι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων  πρόκειται,  δε μπορεί να μπαίνει κάτω από το μικροκομματικό φακό του ενός ή του άλλου κόμματος. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε, για να αθροίσουμε προτάσεις αλλά η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει τη δουλειά της σε αυτό το ζήτημα και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους αυτούς που πρέπει να συνεργάζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε όλο τον κόσμο προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να είναι και να αισθάνεται ασφαλής και με αυτό κανείς δε μπορεί να παίζει».

Χρειάζεται μια πολιτική στην Ευρώπη η οποία να έχει βάση την ασφάλεια αλλά θα προφυλάσσει τα δικαιώματα, τις κοινωνικές ελευθερίες, τη δημοκρατία, δηλαδή στο όνομα μιας πιο ασφαλούς Ευρώπης που αυτή τη στιγμή φαίνεται να χρειάζεται, να μην φτάσουμε στην “μη Ευρώπη” και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος με ανοιχτό μυαλό και εξωτερική πολιτική ειρήνης, αυτό είναι το ζήτημα.

Η όποια προσπάθεια να συνδεθεί η κρίση ασφάλειας που είναι υπαρκτή αυτές τις μέρες στην Ευρώπη και θα είναι για την επόμενη περίοδο με το προσφυγικό είναι απολύτως λάθος. Θα δημιουργήσει τα απολύτως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που δήθεν έρχεται να λύσει. Η σημερινή ανακοίνωση της Πολωνίας για παράδειγμα (ότι δεν θα δεχτεί πρόσφυγες) είναι τελείως αρνητική. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ως Ευρωπαίοι αυτές τις δυο παράλληλες κρίσεις. Χρειαζόμαστε ως ευρωπαίοι μια κοινή ομπρέλα ασφαλείας και όχι μια αναδίπλωση στα εσωτερικά σύνορα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις απειλές . Το να προσπαθεί κάποιος να εξισώσει το Ισλάμ με το ΙSIS είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να εξισώσει τον χριστιανισμό με την Κου-κλουξ κλαν, αυτό είναι βλακώδες, ανιστόρητο και τελείως επικίνδυνο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)