to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 19.05.2022

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: κ. Βορίδη, μην προσθέτετε μήλα με πορτοκάλια

«Κ. Βορίδη κάθε μέρα που παραμένετε στην κυβέρνηση βλάπτετε σοβαρά το δημόσιο συμφέρον. Σεβαστείτε τουλάχιστον τους πολίτες που περνάνε δύσκολα και σταματήστε να προκαλείτε με τις δηλώσεις σας»


Η δήλωση του Κ. Ζαχαριάδη:

Αφήσαμε κάποιες μέρες να περάσουν μήπως και οι συνεργάτες του υπουργού μετρήσουν λίγο καλύτερα… Αλλά φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκαν, άρα μας αναγκάζουν να επανέλθουμε στη δημόσια συζήτηση για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα.

Αυτή τη φορά ο κ. Βορίδης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, βγάζοντας δελτίο τύπου με το οποίο διαψεύδει τον εαυτό του. Τι ακριβώς μας είπε; Ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται σε 565 χιλιάδες και οι πάσης φύσεως συμβασιούχοι σε 145 χιλιάδες. Αυτό ακριβώς που είχα αναφέρει σε σχετική δήλωση μου λίγες μέρες πριν. Κατά τα λοιπά και  κατά τη γνωστή στρεψόδικη τακτική του προσθέτει αιρετούς, απασχολούμενους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ ακόμη και αν δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπερασπιστεί το αφήγημά του και να ανεβάσει τον αριθμό των δημοσίων υπάλληλων της χώρας σε 850 χιλιάδες. Ευτυχώς που ο  κ. Βορίδης προσανατολίστηκε στη νομική επιστήμη και έγινε ένας καλός δικηγόρος. Στις θετικές επιστήμες δεν θα είχε καμία  τύχη καθώς φαίνεται.

Επειδή όμως τα πράγματα είναι  σοβαρά: Το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης επιμένει στους ισχυρισμούς του περί μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι στο μυαλό του  υπάρχει πάντα η συνέχιση της καταστροφικής  πολιτικής του  Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2013-2014. Το έχει ομολογήσει άλλωστε. Έχει δηλώσει ότι ήταν πολύ  φιλόδοξη  η στρατηγική που είχε εκπονήσει ο νυν πρωθυπουργός όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά δυστυχώς «κράτησε λίγο και σε μεγάλο βαθμό ακυρώθηκε από την αριστερή αντιμεταρρύθμιση που ξήλωσε ό,τι μπορούσε να ξηλώσει».

Τι ακριβώς δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε κ. Βορίδη; Tην δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τη διάλυση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Παιδείας;

Όσον αφορά τις αναφορές του κ. Βορίδη περί αξιοκρατίας και «εξισωτισμού», μόνο θυμηδία προκαλούν. Μιλούν για αξιοκρατία αυτοί που έδωσαν 7 δις με απευθείας αναθέσεις σε φίλους και αρεστούς σε διάστημα λιγότερο των 2 ετών. Αυτοί που στελεχώνουν τον ΕΦΚΑ με γαλάζια golden boys, αυτοί που έχουν αλώσει το δημόσιο με τον κομματικό στρατό της ΝΔ.

Κ. Βορίδη κάθε μέρα που παραμένετε στην κυβέρνηση βλάπτετε  σοβαρά το δημόσιο συμφέρον. Σεβαστείτε τουλάχιστον τους πολίτες που περνάνε δύσκολα και σταματήστε να προκαλείτε με τις δηλώσεις σας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)