to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 23.02.2018

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Η τοξικότητα των κραυγών και των αλαλαγμών θα μείνει στο περιθώριο

«Το ύφος όμως και το ήθος που εξέπεμψαν ορισμένες ομιλίες, με κορυφαία αυτή του κ. Σαμαρά -αλλά και του κ. Λοβέρδου θύμισαν συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις που όντως έχουν μία τοξικότητα»


Το ύφος και το ήθος που εξέπεμψαν κυρίως οι ομιλίες Σαμαρά και Λοβέρδου θα μείνει στο περιθώριο, το σημαντικό είναι ότι δρομολογείται η συγκρότηση της επιτροπής ώστε να ψάξει την υπόθεση της Novartis από εδώ και πέρα, τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο.

«Η όποια, υπαρκτή, τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν προκύπτει από την αυτονόητη υποχρέωση του Κοινοβουλίου να συστήσει μία επιτροπή για να διερευνήσει έναν φάκελο που έχει έρθει από τη Δικαιοσύνη και εκεί ξεκίνησαν να ψάχνουν αυτό το θέμα επειδή υπάρχει διεθνές σκάνδαλο», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Προκύπτει αυτή η τοξικότητα από τις κραυγές και τους αλαλαγμούς κάποιων στην χτεσινή συζήτηση. Δεν αναφέρομαι συλλήβδην στην αντιπολίτευση ούτε στα πρόσωπα που κλήθηκαν να τοποθετηθούν για αυτά τα ζητήματα. Το ύφος όμως και το ήθος που εξέπεμψαν ορισμένες ομιλίες, με κορυφαία αυτή του κ. Σαμαρά -αλλά και του κ. Λοβέρδου και θα μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία και σε άλλες- θύμισαν συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις που όντως έχουν μία τοξικότητα», όπως σημείωσε.

Εκτίμησε ωστόσο «ότι αυτή η τοξικότητα θα μείνει στο περιθώριο και της πολιτικής σκηνής και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τέτοιες φωνές και ακρότητες δεν μπορούν ούτε να φοβίσουν ούτε να μετατοπίσουν τα πράγματα» στην πορεία διαλεύκανσης του σκανδάλου, «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δυνατότητα των θεσμών και της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο έργο τους».

«Το αποτέλεσμα της κάλπης για όλα τα πρόσωπα ήταν σαφώς μεγαλύτερο από αυτό που έχει η κυβερνητική πλειοψηφία ... το κάθε κόμμα είναι υπεύθυνο για τη στάση του ... δεν νομίζω ότι θα επηρεάσουν επικοινωνιακοί τακτικισμοί ... δρομολούνται τα πράγματα για τη συγκρότηση της επιτροπής, ώστε να ψάξει την υπόθεση από εδώ και πέρα, αυτό είναι το σημαντικό», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)