to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 27.02.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Η Ν.Δ. με τη γραμμή Άδ. Γεωργιάδη θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας πιο σύντομα από ό,τι νομίζει

Ακραία νεοφιλελεύθεροι στην οικονομία, ακροδεξιοί σε σειρά θεμάτων με τη γραμμή Γεωργιάδη που ακολουθούν, στη Νέα Δημοκρατία πιο σύντομα από ότι νομίζουν θα μετατραπούν από κόμμα υπεύθυνο σε κόμμα διαμαρτυρίας, εκτίμησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. «Στη συζήτηση για τη Novartis, αρχηγός της ΝΔ δεν ήταν ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά ο Αντ. Σαμαράς», είπε χαρακτηριστικά.


«Χτες το πρωί, μας έλεγε η Νέα Δημοκρατία και η κ. Σπυράκη ότι η κ. Αντωνοπούλου δεν πρόκειται να φύγει γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν έρωτα με τις καρέκλες ... Μία που το είπε, μία σε 24 ώρες που διαψεύστηκε ... Δεν υπάρχει καθυστέρηση, μερικοί "παίζουν" με τους χρόνους. Έπρεπε η απόφαση να παρθεί ενόσω ήταν στην άτυπη Σύνοδο ο πρωθυπουργός; Να το έκανε μέσα στο αεροπλάνο; Δεν νομίζω ότι αυτού του χαρακτήρα η διαχείριση της επικοινωνίας είναι ουσιαστική», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.
 
Όπως εκτίμησε, «τα πράγματα προχώρησαν με σωστό τρόπο, το μαρτυρά και η επιστολή της Ράνιας Αντωνοπούλου, που πολιτικά, ηθικά και ανθρώπινα με καλύπτει ... οι άνθρωποι πρέπει να κριθούν για το έργο τους το πολιτικό, που είναι σημαντικό, όχι από αυτή τη διαχείριση που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι ήταν λανθασμένη».
 
Τόνισε παράλληλα ότι «από την αντιπολίτευση και ιδίως από τη ΝΔ, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν συμψηφισμό, "μας λέτε για τη Novartis και πιθανή εμπλοκή, να! Κι εσείς δεν είστε τίποτε αγγελούδια, έχετε αυτό" ... Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς σε τέτοια ζητήματα δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας ... παίρνονται οι σωστές αποφάσεις για να μην υπάρχουν σκιές. Στον αντίποδα, στη ΝΔ ξεκινούν, υβρίζουν, συκοφαντούν, επιτίθενται, κάνουν επικοινωνιακό χαμό, όλα αυτά που βλέπουμε την τελευταία περίοδο».
 
«Το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την ιστορία, σε ηθικό επίπεδο», συνέχισε, «είναι ότι η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει αυτά τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. Φωνάζει και σκούζει η ΝΔ για αυτό το ποσό, που δεν το υποτιμάμε και δεν το απαξιώνουμε, αλλά τα χρήματα που έχει πάρει η ΝΔ σαν δάνειο, 200 εκατ. ευρώ, πότε θα τα επιστρέψει;».
 
Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «στη ΝΔ έχουν νεύρα, γιατί βλέπουν ότι η πολιτική διαχείριση και ο προγραμματισμός τους πηγαίνει από αστοχία σε αστοχία. Λογικό είναι, γιατί έχουν επιλέξει σε όλα τα θέματα, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική, να μην κάνουν πολιτική υπεύθυνου κόμματος αλλά πολιτική κόμματος διαμαρτυρίας ... η γραμμή που ακολουθούν, η γραμμή του κ. Γεωργιάδη, σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ό,τι νομίζουν θα μετατρέψει τη ΝΔ και πολιτικά σε ΛΑΟΣ, είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος ... στρίβουν προς τα ακραία νεοφιλελεύθερα στην οικονομία και τα ακραία δεξια σε μία σειρά ζητημάτων, κάτι επικίνδυνο για τη χώρα».
 
«Όταν π.χ. τους βλέπω να χειροκροτούν παρατεταμένα στη Βουλή τον κ. Σαμαρά που ανέβαινε στο βήμα, τι να υποθέσω; Ότι είναι αρχηγός της ΝΔ στο επίπεδο της ψυχολογίας ο κ. Μητσοτάκης ή ότι ψυχολογικά τους σκιάζει ακόμη η περίοδος Σαμαρά; Εμείς με τόση ένταση χειροκροτούμε μόνο τον αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό. Αυτοί οι συμβολισμοί είναι επί της ουσίας. Προχθές στη συζήτηση για τη Novartis αρχηγός της ΝΔ δεν ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, ήταν ο Αντ. Σαμαράς ... Ας λύσουν τα δικά τους και εμείς θα αντιμετωπίσουμε θεσμικά την όποια αντιπολίτευση προκύψει», κατέληξε. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)