to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 29.08.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: «Η Ελλάδα της διαπλοκής και της σαπίλας πρέπει να τελειώσει» (βίντεο)

Σε υπερκοστολογήσεις, διαπλοκή, μαύρο χρήμα, δάνεια με υποσχετικές, καθώς και στο σκάνδαλο της Siemens αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, περιγράφοντας το ζοφερό περιβάλλον της διαπλοκής τόσων χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις κατηγορίες περί "νέας διαπλοκής".


Σε υπερκοστολογήσεις, διαπλοκέή, μαύρο χρήμα, δάνεια με υποσχετικές, καθώς και στο σκάνδαλο της Siemens αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, περιγράφοντας το ζοφερό περιβάλλον της διαπλοκής τόσων χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις κατηγορίες από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ περί διαπλεκόμενης κυβέρνησης.

«Με δάνεια με υποσχετικές φτάσαμε ως εδώ. Αυτή η Ελλάδα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της διαπλοκής και της σαπίλας πρέπει να τελειώσει» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης προσθέτοντας «για να μπορεί η κ. Κεραμέως να πει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη θα πρέπει με ένα τρόπο να υπαινιχθούν ότι υπάρχει έστω και ένα ευρώ σε ταμείο πολιτικού προσώπου ή κόμματος π.χ. από τη Siemens.

Σύμφωνα με το πρόσφατο αφήγημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη μάχη ενάντια του διαγωνισμού για τις άδειες, είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει τη νέα διαπλοκή. Έτσι η κ. Κεραμέως ισχυρίστηκε με υπερβολική ευκολία «ότι η κυβέρνηση αυτή είναι η πιο διαπλεκόμενη» χαρακτηρίζοντάς την «θερμοκήπιο διαφθοράς». Εξήγησε ότι αυτό εδράζεται στο ότι «ενισχύει την υπερσυγκέντρωση εξουσιών", «καταργεί ντε φάκτο τις ανεξάρτητες αρχές», ενώ ταυτόχρονα «ελέγχει τη δικαιοσύνη».  

Μία μέρα πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Ν.Δ. φαίνεται να μάχεται μέχρι εσχάτων κραυγάζοντας ότι θα τον ακυρώσει. Ισχυρίζεται δηλαδή ότι θα πάρει πίσω από τους επιχειρηματίες, τις νόμιμες άδειες που θα έχουν χορηγηθεί με το διαγωνισμό και άρα θα τους επιστρέψει τα χρήματα που θα έχουν καταβάλλει για τις δημόσιες συχνότητες;

Ο Θ. Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ με τη σειρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή χρήση του διαγωνισμού για τις άδειες, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για διαπλοκή και «νέα τζάκια». Όταν ο κ. Ζαχαριάδης είπε «δεν κάναμε πίσω» αναφερόμενος στην ιστορία της "γάτας" του κ. Ψυχάρη που υπαινίχθηκε ο κ. Μαργαρίτης, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Μπορεί να κάνετε» ενώ επέμεινε στη «φενάκη» της ιστορίας της διαπλοκής.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)