to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 30.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Η αντιπολίτευση μέσα στον πανικό της προσπαθεί να κρύψει πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια..

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Κόκκινο και σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη συζητώντας για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, επισημαίνει πως «τους καταλαμβάνει ένας πανικός, προφανώς προσπαθούν να κρύψουν και πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια..».


Σημεία της συνέντευξης:

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

Η διαπραγμάτευση θα έχει δυσκολίες όχι όμως τόσες όσο της πρώτης, δεν θέλω να προεξοφλήσω την επιτυχή της έκβαση. Νομίζω ότι όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις.

Για το ζήτημα της κάθαρσης

Πρέπει να μας εξηγήσουν στην αντιπολίτευση πως θέλουνε να οργανώσουμε τη συζήτηση για να μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Τον Ιούλιο όταν συζητήσαμε για τον εκλογικό νόμο μας κατηγορούσαν ότι αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση τώρα που συζητάμε το θέμα με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων θεωρούν ότι κάνουμε επικοινωνιακό ελιγμό. Φυσικά τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολύ σημαντικά και έχουν τον πρώτο ρόλο. Αλλά ο λόγος για τον οποίο μπήκαμε στην κρίση έχει να κάνει με τη σήψη του πολιτικού συστήματος. Τους καταλαμβάνει ένας πανικός, προφανώς προσπαθούν να κρύψουν και πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια..

Υπάρχει μια όξυνση και οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει μια τάξη σε ένα άναρχο τοπίο. Αυτό το τοπίο όσοι το λυμαίνονταν έχουν δυσαρεστηθεί και φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια φάση κλιμάκωσης. Ανεξάρτητα από την τακτική που επιλέγουν έχει ιδιαίτερη σημασία να προχωρήσει η διαδικασία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)