to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 12.05.2017

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Φέρνουμε αντίμετρο που ήταν και πρόταση Μητσοτάκη. Δεν θα το ψηφίσει;

«Στοιχεία των αντίμετρων υπάρχουν σε κάποιες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, το χαμήλωμα του συντελεστή φορολογίας από το 29% στο 26% για τις επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων δεν θα το ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης; Το χαμήλωμα του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 20% και την κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης, δεν θα τα ψηφίσει;»


Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιβεβαίωσε ότι στα αντίμετρα της κυβέρνησης  περιλαμβάνεται και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% σε 13%, που ήταν στο πακέτο προτάσεων του προέδρου της ΝΔ., και διερωτήθηκε «Δεν θα το ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης;»

«Εμένα με νοιάζει ότι μου φαίνεται λογικό και σωστό μέτρο και σε έναν κόσμο που έχει πονέσει και υποφέρει θα ήταν καλό να μπορέσουμε κάποιες δυσκολίες να τις αποκλιμακώσουμε. Οποιαδήποτε πρόταση από οπουδήποτε και αν προέλθει, αν είναι θετική, μπορούμε να τη δούμε να την επανεξετάσουμε», είπε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Στοιχεία των αντίμετρων υπάρχουν σε κάποιες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, το χαμήλωμα του συντελεστή φορολογίας από το 29% στο 26% για τις επιχειρήσεις όλων των βαθμίδων δεν θα το ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης; Το χαμήλωμα του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 20% και την κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης, δεν θα τα ψηφίσει;».

«Επίσης», σημείωσε ο ίδιος «μου κάνει εντύπωση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και μιλάει για το κοινωνικό κράτος, ενώ το προηγούμενα χιόνια το ΠΑΣΟΚ κατατσάκιζε και κατακρεουργούσε το κοινωνικό κράτος, πώς δεν θα ψηφίσει μία σειρά μέτρων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)