to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:54 | 22.09.2020

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη χρειάζεται 4 μέρες για να οργανώσει αυτονόητα ολίγων ωρών

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χρειάζεται τέσσερις μέρες για να οργανώσει όσα αυτονόητα θα έπρεπε να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες» τόνισε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τις καταστροφές στην Καρδίτσα και την καθυστερημένη κυβερνητική αντίδραση


Όπως τόνισε ο Κ. Ζαχαριάδης:

Το 2016 νομοθετήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και περιφερειακά σχέδια, τα σχέδια ανθεκτικότητας. Εκπονήθηκαν σε όλες τις περιφέρειες την περίοδο 2018-2019. Το 2018 για πρώτη φορά η Ελλάδα απέκτησε σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας.

Το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα, στα Φάρσαλα, στον Αλμυρό έγινε ο κακός χαμός.

Τα δελτία καιρού από την Πέμπτη μιλούσαν για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία. Η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε μέσω του 112 τους πολίτες την Παρασκευή το βράδυ στις 10, ενώ το φαινόμενο ήταν σε πλήρη εξέλιξη μόλις μια ώρα μετά.

Έτσι θα λειτουργεί το 112; Στο παραπέντε ή καθόλου;

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος;

Είναι επιτελικό κράτος μέρες μετά στην περιοχή να μην έχουν ρεύμα, νερό και να μην έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο;

Η κακοκαιρία στην Καρδίτσα βρήκε τους κατοίκους παντελώς απροετοίμαστους.

Όλα «γαλάζια», όλα ανέτοιμα. Όλοι απόντες την επόμενη μέρα. Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να πάει ο Πρωθυπουργός στην περιοχή. Γιατί δεν πήγε από την πρώτη μέρα στην περιοχή; Τι ιεράρχησε στο πρόγραμμά του ως πιο σημαντικό;

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην πόλη γι' αυτό καθυστέρησε, για να πάει σε σημεία που του τα είχαν προετοιμάσει, να είναι καθαρά, όμορφα; Αντέχει να πάει μαζί με τους πολίτες να περπατήσει στις δυσκολίες που ακόμη και σήμερα είναι μέσα στη λάσπη; Αντέχει να πάει να συναντήσει αγρότες, κτηνοτρόφους όπως κάναμε εμείς από την πρώτη στιγμή;

Γιατί χρειάζονται τέσσερις μέρες για να απεγκλωβιστούν πολίτες από την περιοχή; Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να περάσουν 100 ώρες για να γίνουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν μέσα στις πρώτες 10 ώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα μίλησε για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Σωστά, αλλά πρώτα πρέπει να κοιταχτεί ο ίδιος στον καθρέφτη. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση που μιλάει για τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη χάνει με αυτήν την κρίση κάθε τεκμήριο σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Τι έχει γίνει με τους πολίτες στην Εύβοια; Έχουν περάσει 40 μέρες, έχετε κάτι να δείξετε για τους πλημμυροπαθείς στην Εύβοια;

Η καταστροφή στην πόλη της Καρδίτσας είναι σχεδόν καθολική, στο ζωικό κεφάλαιο τεράστια, για τους αγρότες δραματική. Ο νομός ακόμα και σήμερα βουλιάζει στη λάσπη και η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της πανδημίας μαζί με την πρωτοφανή καταστροφή.

Στηρίξτε τον κόσμο του μόχθου και της δημιουργίας.

Θα πρέπει να μάθετε στο κοινοβούλιο να ακούτε κριτική. Η φωνή των πολιτών θα φτάνει στο Κοινοβούλιο είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Και το τι λέει ο κάθε βουλευτής στο βήμα έχει ελευθερία από τον κανονισμό και κρίνεται από τους πολίτες.

Δεν δέχομαι λογοκρισία και διακοπές επειδή τόλμησα να πω ότι κάνατε 4 ημέρες να πάτε. Είναι ντροπή σας! Και δεν δέχομαι να μου κουνάτε το δάχτυλο».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)