to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:15 | 06.05.2019

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Είναι επιτυχία ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι θα ρυθμίσουν οφειλές που προκάλεσε η 10ετής κρίση

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι δεν είναι μικρό πράγμα και είναι φυσικά επιτυχία ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι θα ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν μαζέψει από τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης


Τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά από τη μερίδα του σκληρά αντιπολιτευόμενου Τύπου και αυτό το μέτρο που είναι ευεργετικό για εκατομμύρια πολιτών θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης που έτυχαν και άλλες θετικές και ευεργετικές ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν και νομοθετήθηκαν από τον Αύγουστο του 2018 και μετά. Αυτό εξήγησε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Κώστας Ζαχαριάδης που είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι δεν είναι μικρό πράγμα και είναι φυσικά επιτυχία ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι θα ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν μαζέψει από τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε αναφορικά με την τακτική της αντιπολίτευσης «μας είχανε φάει τα αυτιά», γράφανε και λέγανε «τι θα κάνετε τις συντάξεις», «κόβετε τις συντάξεις», «όταν είδαν δεν κόβουμε τις συντάξεις αυτό πέρασε στα ψιλά σαν να είναι σχεδόν αυτονόητο». Τα ίδια λέγανε και για τα μέτρα αναφορικά με τον κατώτατο μισθό και την αύξηση που δόθηκε 11%, για τον εξευτελιστικό κατώτατο που η κυβέρνηση κατάργησε. Έλεγαν «ούτε γάτα ούτε ζημιά», «εμείς αν είμασταν θα τα είχαμε κάνει καλύτερα».

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι δεν του προκαλούν εντύπωση αυτές οι αντιδράσεις καθώς έτσι λειτουργεί ένα κομμάτι του Τύπου και εκτίμησε ότι «ο κόσμος βλέπει, ξέρει, παρακολουθεί τα πολιτικά ζητήματα και θα τοποθετηθεί με τρόπο θετικό» προς την κυβέρνηση καθώς «επιχειρείται κάτι που είναι τομή, όχι μόνο να αρχίσει να φαίνεται στην κοινωνία ότι πράγματα πάνε καλύτερα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μπορεί να αρχίσει σιγά - σιγά να ανακάμπτει αλλά ότι προσπαθούμε τις αδικίες την πίεση, την τρομακτική εσωτερική υποτίμηση που δημιούργησε χρέη σε κάθε νοικοκυριό είτε προς τις εφορίες είτε προς τα ταμεία να τα ρυθμίσουμε να τα κανονικοποιήσουμε. Και έτσι έχοντας αφήσει πίσω ήδη τα μνημόνια από τον Αύγουστο να βγάζουμε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας από την κρίση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)