to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 07.06.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν πάμε να δώσουμε, πάμε να πάρουμε για το Μακεδονικό (βίντεο)

«Δεν πάμε να δώσουμε κάτι, πάμε να πάρουμε. Να φύγει δηλαδή το λάθος όνομα από 140 χώρες στον κόσμο» εξήγησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.


Εκτίμησε μάλιστα ότι «αν λυθεί το ζήτημα η Ελλάδα θα ωφεληθεί πολύ περισσότερο από τη Fyrom διότι η Ελλάδα είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή».

Ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων που αποτελούν το κυβερνητικό σχήμα τόνισε:

«Είναι σαφές ότι έχουμε διαφορετική γνώμη από τους ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό ζήτημα, όπως διαφορετική γνώμη υπήρχε και στην προηγούμενη διακυβέρνηση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά.  Εφόσον μετά το 2012 ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικά προγράμματα και αφετηρίες θα συνεργάζονται και θα βρίσκουν κοινά έτσι θα προχωράμε».

Τέλος αναφορικά με τα συλλαλητήρια υποστήριξε ότι «όλοι όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια δεν είναι «ακραίοι» , «εθνικιστές», ή «φασίστες» ωστόσο όπως είπε «συλλαλητήρια είναι προς τη λάθος κατεύθυνση γιατί δίνουν ένα σήμα μη λύσης».

«Στον αντίποδα υπάρχει μία γραμμή που δεν την σκεφτήκαμε στα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπως πονηρά μας κατηγορούσε ο αντιπρόεδρος αλλά είναι η εθνική γραμμή της κ. Μπακογιάννη και άλλων» είπε ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζοντας ότι: «Μας έφτανε για 25 χρόνια να πηγαίνουν οι πολιτικοί μας στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και να ακούνε να αποκαλούν τους γείτονες με το λάθος όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είτε με το συνθετικό τους όνομα το Fyrom και να μην αντιδρούν. Αυτό είναι μια τεράστια υποκρισία που πρέπει να σταματήσει» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)