to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 04.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαία... ομιλούσα κεφαλή ο κ. Παπαδημητρίου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Όπως και στο παρελθόν με τα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» σε ένα συντηρητικό κυβερνητικό σχηματισμό, έτσι και τώρα ο κ. Παπαδημητρίου διατυπώνει τα πιο δύσκολα για τον Κ. Μητσοτάκη, δηλαδή την πρόταση επιβολής μνημονιακών πολιτικών μέσω της πιστοληπτικής γραμμής, υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Αναφερόμενος στις «γαλάζιες» θέσεις που διατυπώθηκαν χτες για προσφορά του «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια» και πιστοληπτική γραμμή (που πρακτικά οδηγεί σε νέο μνημόνιο), ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε αρχικά ότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά το ισχυρό χαρτί του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έναντι της ΝΔ είναι «οι θέσεις, οι αξίες, το πρόγραμμα. Αυτά δεν μπορεί να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης και βάζει… “ομιλούσες κεφαλές” να εκπέμπουν και να προπαγανδίζουν».

«Αυτό που είπε χτες ο κ. Παπαδημητρίου είναι ενδεικτικό. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν είναι τυχαίος άνθρωπος στο δημόσιο λόγο και τα πολιτικά πράγματα της χώρας, έχει κάνει τον opinion maker και opinion leader για πάρα πολλά χρόνια σε κορυφαίο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, έχει διαμορφώσει τάσεις, προτάσεις, κατευθύνσεις και ιδεολογικές γραμμές … υποθέτω ότι έχει μετάσχει σε συσκέψεις πολιτικής στρατηγικής ιδεολογικού χαρακτήρα και προσανατολισμού, έχει συζητήσει σειρά ζητημάτων», όπως τόνισε, σημειώνοντας μάλιστα ότι το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών ήταν αντίστοιχο των θέσεων του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας την περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια.

Οι ακραίες θέσεις του, όπως τα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί μία συντηρητική κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, «δεν είναι κάτι που του ξεφεύγει, ούτε είναι αφελής ο κ. Παπαδημητρίου», όπως υπογράμμισε, σχολιάζοντας τον ρόλο του «λαγού» με την διατύπωση των πιο δύσκολων πολιτικά ζητημάτων για την καθεστηκυία τάξη.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι εάν είχε ακολουθηθεί η τεχνοκρατική συμβουλή Στουρνάρα που αναπαρήγαγε ο κ. Παπαδημητρίου, «δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την περικοπή συντάξεων την 1η Ιανουαρίου 2019 … να ακυρώσουμε την τροπολογία για την μείωση αφορολόγητου από 1η Ιανουαρίου 2020 (με κόστος 600 ευρώ ετησίως για 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά) … να νομοθετήσουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 580 ευρώ στα 650 ευρώ και την κατάργηση του υποκατώτατου … να νομοθετήσουμε το μικρό τμήμα 13ης σύνταξης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)