to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 25.06.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν έχει εκλεγεί ο κ. Στουρνάρας, τον όρισε ο Αν. Σαμαράς (βίντεο)

«Κυβερνάμε με την εντολή του Σεπτέμβρη του 2015 και όχι του Γενάρη του 2015» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης στο γενικό επιχείρημα της Ν.Δ. ότι «άλλα έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά» για το θέμα της επιμήκυνσης του χρέους, αυτή τη φορά.


«Διεκδικήσαμε μία βαθύτερη παρέμβαση για το χρέος ώστε να μην συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό δεν το πετύχαμε αλλά πετύχαμε τη συμφωνία που πετύχαμε και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Δεν μπορείτε να μου κάνετε κριτική για κάτι που δεν ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Κακλαμάνης: Αντί να τιμωρήσουμε τον Στουρνάρα για τον ΕΝΦΙΑ τον κάναμε διοικητή της ΤτΕ

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «δεν μπορεί να συγκριθεί μια καλή απόφαση με μια απόφαση που δεν πήραν ποτέ οι προηγούμενοι και όταν ήταν κοντά στο να την πάρουν δήλωναν ότι «το χρέος είναι βιώσιμο». Άρα τι θα έπαιρναν;»

Διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη - κυβέρνησης

«Είναι διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη και κυβέρνησης» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  στον ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση για τη «γραμμή Στουρνάρα» και τις διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αν γίνει το αντίθετο προκύπτει μείζον θέμα δημοκρατίας. Είναι διακριτοί είναι οι ρόλοι των θεσμικών και των πολιτικών παραγόντων».

«Μία σειρά από εκτιμήσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα, που έχουν και πολιτικές απολήξεις υπάρχουν λάθος αποτιμήσεις. Δεν έχουμε καμία διάθεση αν ο κεντρικός τραπεζίτης λειτουργήσει σαν τους υπόλοιπους ομολόγους του να έχουμε καμία σύγκρουση και αντίθεση», σημείωσε.

«Δεν έχει εκλεγεί ο κεντρικός τραπεζίτης, τον όρισε ο τότε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Την επόμενη φορά θα ορίσουμε εμείς τον κεντρικό τραπεζίτη», είπε στη συνέχεια. «Έχετε δει σε άλλη χώρα να κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης αντίθεση με την κυβέρνηση; Θα λειτουργήσουμε ποτέ ως φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε τέλος ο κ. Ζαχαριάδης.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)