to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 05.05.2020

Πολιτική

Κ. Βέττα: Οι κάτοικοι της Δυτ. Μακεδονίας γνωρίζουν καλά ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

«Οι επικοινωνιακές δηλώσεις, ακόμα και του Πρωθυπουργού, μπορεί να συγχωρεθούν. Ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση, όχι. Ειδικά όταν το τίμημα είναι οι ζωές των ανθρώπων και το μέλλον μιας περιοχής».


H dήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, Καλλιόπης Βέττα, για την αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην απολιγνιτοποίηση, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο:

«Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζουν καλά ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

«Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στη Βουλή ανέφερε ότι η απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα γίνεται νωρίτερα και μεθοδικότερα από ότι γίνεται διεθνώς. Είναι κατανοητό ότι προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα οικολογικό προφίλ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ψηφίζει ένα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς καταργεί τους φορείς διαχείρισης NATURA και την αδειοδότηση για εξορύξεις, ενώ απελευθερώνει τις χωροθετήσεις και τις χρήσεις γης στις προστατευόμενες περιοχές, την ώρα μάλιστα που, την τελευταία στιγμή, με τροπολογία προβλέπει μισθούς 8.134 ευρώ για τους φίλους της που θα διοριστούν στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων!

Ωστόσο, η αναφορά του στη μεθοδική απολιγνιτοποίηση προκαλεί θυμηδία και οργή : Λίγους μήνες πριν από το 2023, όπου σύμφωνα με τον πρόγραμμα θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες πλην  μιας, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν στα χέρια τους καμία ενημέρωση, κανένα βιώσιμο πλάνο, καμία στρατηγική για το μέλλον τους.

Η Ελλάδα χωρίς σχέδιο, διαπραγμάτευση και χρηματοδοτικά εργαλεία ακολουθεί έναν βιαστικό και αμφισβητούμενο οδικό χάρτη αλλαγής της ενεργειακής της βάσης χάριν της εξυπηρέτησης συμφερόντων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πραγματικότητα είναι ότι το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας γίνεται τζόγος, όπου οι μόνοι χαμένοι θα είναι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών.

Οι επικοινωνιακές δηλώσεις, ακόμα και του Πρωθυπουργού, μπορεί να συγχωρεθούν.

Ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση, όχι.

Ειδικά όταν το τίμημα είναι οι ζωές των ανθρώπων και το μέλλον μιας περιοχής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)