to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 07.02.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Βαξεβάνης: Θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις για το θέμα του «πόθεν έσχες» του Κυρ.Μητσοτάκη προανήγγειλε ο Κ.Βαξεβάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στ.Σχινά. «Η κ. Γκραμπόφσκι είχε εταιρείες με τον κ.Παπασταύρου, το 2006, το 2007... Ο κ. Παπασταύρου είναι ο γνωστός της λίστας Λαγκάρντ... Τι έχουν εισπράξει μαζί; Γιατί ο ένας διώκεται. Μήπως κάποια από τα στοιχεία της δίωξης σχετίζονται με την κ.Γκραμπόφσκι και εταιρείες τους; Δεν πρέπει να απαντηθούν αυτά; Διαφάνεια δε θέλουν;» σημείωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Documento.


«Η δήλωση "πόθεν έσχες" δεν είναι ένα προσωπικό θέμα ή ένα θέμα προσωπικών δεδομένων, όπως θέλει να το εμφανίζει ο κ. Μητσοτάκης. Είναι μια απαίτηση διαφάνειας, όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα», υπογράμμισε ο Κώστας Βαξεβάνης, υπενθυμίζοντας τα στοιχεία του ρεπορτάζ:

«Το 2005, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής το 2004, κάνει την τελευταία δήλωση "πόθεν έσχες" συμπεριλαμβανομένης της κας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το 2006 ο κ.Μητσοτάκης δεν κάνει δήλωση "πόθεν έσχες" μαζί με την κα Γκραμπόφσκι. Στις 15 Ιουνίου 2006 έχει παραδόσει στην επιτροπή της Βουλής ένα πρόχειρο χαρτί με το οποίο λέει ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του. Στις 30 Ιουνίου 2006 γίνεται η δήλωση "πόθεν έσχες" του κ.Μητσοτάκη, που δεν συμπεριλαμβάνει τη σύζυγό του. Την ίδια μέρα, στις 30 Ιουνίου του 2006, η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη κάνει μια εταιρεία στη Γαλλία, στην οποία αυτή είναι μέτοχος κατά 95% και ο ετεροθαλής αδερφός της κατά 5%. Έντεκα μέρες μετά, αυτή η εταιρεία που έγινε μόλις στις 30 Ιουνίου, στις 11 Ιουλίου αγοράζει ένα σπίτι, όχι ένα τυχαίο σπίτι, ένα σπίτι πάνω στον Σηκουάνα, το ιστορικό σπίτι του Βολταίρου, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ όπως λέει το συμβόλαιο, συν τους φόρους κλπ πάμε στα 2 εκατ. Περίπου τα 700-800 εξ αυτών των εκατομμυρίων τα δίνει σε ρευστό η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα», σημειώνει ο κ.Βαξεβάνης.

«Ένα ακόμη πραγματικό γεγονός. Το 2015, σε μια εκπομπή της κ.Τατιάνας Στεφανίδου, βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης ενώ διεκδικεί την αρχηγία της ΝΔ και λέει ότι όλες οι οικογένειες έχουν τις ατυχίες τους, είχα κι εγώ με τη Μαρέβα, με την οποία Μαρέβα ήμαστε 5 χρόνια σε διάσταση αλλά είμαστε μαζί».

«Το 2006 λοιπόν λέει ότι ήταν σε διάσταση, συν πέντε χρόνια, πάμε στο 2011. Από τότε μέχρι το 2015 ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κάνει καμία δήλωση "πόθεν έσχες"», τονίζει ο Κώστας Βαξεβάνης και προσθέτει: «Ο νόμος για όλα τα χρόνια απαιτεί "πόθεν έσχες". Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει σε διάσταση και να μην δηλώνει "πόθεν έσχες"».

«Ακόμα και για να κάνεις ξεχωριστή φορολογική δήλωση όταν είσαι σε διάσταση, πρέπει να πιστοποιήσεις ότι είσαι σε διάσταση και δίνει άδεια ο έφορος της Τοπικής εφορίας ότι μπορείς να κάνεις δήλωση ξεχωριστά. Αλλά στη φορολογική δήλωση ενδιαφέρει τι θα εισπράξει το κράτος από τον καθένα».

«Η δήλωση "πόθεν έσχες" είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, αλλιώς θα αρκούσε απλώς η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης στη Βουλή. Σου ζητάει όμως δήλωση "πόθεν έσχες" γιατί εκεί φαίνεται από πού προέρχονται τα εισοδήματα, πώς κινήθηκαν οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί κλπ Άρα η δήλωση "πόθεν έσχες" αφορά πώς κτήθηκαν τα εισοδήματα και αν είναι νόμιμα. Αν όσοι ήταν σε διάσταση δεν χρειαζόταν να κάνουν δήλωση "πόθεν έσχες", τότε και οι 300 βουλευτές θα δήλωναν σε διάσταση, θα έπαιρναν τις μίζες και το μαύρο χρήμα στους λογαριασμούς των γυναικών τους οι οποίοι δεν θα ελέγχονταν, γιατί είναι σε διάσταση. Δεν έχει καμία λογική ή νομική βάση αυτό», σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης.     

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)