to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 24.06.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Τασούλας: Ξεσκέπασε τα κυβερνητικά παιχνίδια με τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Αποκαλύφθηκε ότι το λάθος Ζάεφ ήταν το πρόσχημα που αναζητούσε η κυβέρνηση για βάλει στον «πάγο» τα μνημόνια συνεργασίας


Το αφήγημα κυβέρνησης η οποία προφασιζόμενη tweet του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο διορθώθηκε, παρέπεμψε εκ νέου στις καλένδες τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, κατέρριψε ο Κώστας Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών ανέφερε ότι «δεν είναι στην προτεραιοποίηση που μου έχουν δώσει. Δεν επηρεάζουν την υλοποίηση της Συμφωνίας. Δεν είναι κάτι συνταρακτικό. Το σκέλος που αφορά το FIR ούτως ή άλλως τηρείται».

Με αυτόν τον τρόπο ο Κώστας Τασούλας απέδειξε ότι το μήνυμα του Ζόραν Ζάεφ ήταν απλώς το πρόσχημα για να κάνει πίσω η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του προέδρου της Βουλής ότι τα μνημόνια συνεργασίας που οδηγούν σε ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας δεν είναι κάτι το σημαντικό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αφού ανασκεύασε τα περί «εθνικής μακεδονικής ποδοσφαιρικής ομάδας», τόνισε ότι δεν είναι λόγος για να αναβληθεί η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα. Μάλιστα στη συνέχεια ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αλλάξει όνομα σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπό το φόβο της εσωκομματικής εσωστρέφειας και διχασμού, αντί να τρέχει να επικυρωθούν οι συμβάσεις και να ενισχυθεί η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών κάνει πίσω και καταφεύγει σε «σαμαρικές πρακτικές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)