to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 15.04.2020

Πολιτισμός

Κ. Στρατής: Ιανός και στον πολιτισμό η ΝΔ

« Η διπλή υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, τόσο για τους συμβασιούχους όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αποκαλύπτεται»


Η δήλωση:

Διπλή υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, τόσο για τους συμβασιούχους όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αποκαλύπτεται στις ρυθμίσεις του άρθρου 57 για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις".

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους συμβασιούχους του ΤΑΠ. Από τη μια, παρατείνονται 180 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κάτι με το οποίο συμφωνούμε, καθώς στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα η προστασία των εργαζομένων. Από την άλλη, στις αρχές Μαρτίου, αν μέσω κρίσης, η κυβέρνηση πέταξε στην ανεργία 100 νέους επιστήμονες του προγράμματος ΟΑΕΔ που στήριζαν τη λειτουργία της κεντρικής υπηρεσίας, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το νέο σύστημα επιχειρησιακών πόρων (erp), τα εργαστήρια πιστών αντιγράφων και τα πωλητήρια των μνημείων και των μουσείων.

Άλλα έλεγαν πριν, άλλα λένε τώρα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στην αιτιολογική έκθεση η Νέα Δημοκρατία επιτέλους παραδέχεται την ύπαρξη αλλά και τη σημασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μνημεία και τα μουσεία, έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις εκλογές, η ΝΔ απαξίωνε συστηματικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το χαρακτήριζε «πιλοτικό», με στόχο να υπονομεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτισμό. Τώρα, όμως, ξαφνικά αναγνωρίζει ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο «έχει αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και συνακόλουθα στην αύξηση των εσόδων».

Η ΝΔ και πάλι σε ρόλο Ιανού. Άλλο πρόσωπο για τους μεν, άλλο για τους δε για τους συμβασιούχους του ΤΑΠ. Άλλο πρόσωπο πριν τις εκλογές, άλλο μετά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)