to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 01.11.2018

Πολιτική

Κ. Σπαρτινός: Σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, οι επενδύσεις στην Ελλάδα προχωρούν

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, εισηγητής στο σ/ν για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τα οφέλη της σύμβασης αυτής αλλά και έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης.


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, εισηγητής στο σ/ν για την “Κύρωση της σύμβασης παραχώρησης  μεταξύ, αφενός, του Ελληνικού Δημοσίου και της ΓΑΙΑΟΣΕ και, αφετέρου, της εταιρείας «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» και των εταιρειών ΕΤΒΑ και ΓΚΟΛΝΤΑΙΡ”, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τα οφέλη της σύμβασης αυτής αλλά και έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης. 

Αναφερόμενος στη στάση μέρους της αντιπολίτευσης, σχολίασε τις κατ’ επανάληψιν από το 2004 αποτυχημένες προσπάθειες ολοκλήρωσης του έργου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. “Η Κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις” δήλωσε ο  βουλευτής. Επιπρόσθετα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση που συνεχίζει να υπερασπίζεται το προηγούμενο καθεστώς προκηρύξεων εμπορευματικών κέντρων με τις αδιαφανείς παρεκκλίσεις εν αντιθέσει με το σημερινό, το οποίο θεσπίζει σαφείς και διαφανείς όρους για όλα τα εμπορευματικά κέντρα.  

Αναφορικά με τα οφέλη της σύμβασης, εστίασε στο ύψος της επένδυσης, που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και στη δημιουργία σε βάθος δεκαετίας περίπου 3-5 χιλ. νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στο ότι προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στο τομέα των Συνδυασμένων μεταφορών στην Ελλάδα, καταστώντας την έναν από τους σημαντικότερους Εμπορικούς-Μεταφορικούς κόμβους παγκοσμίως. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η παρούσα σύμβαση συντελεί στην ισχυροποίηση της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, παρέχοντάς της ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη τόσο του τομέα διαμετακόμισης εμπορευμάτων όσο και της λειτουργίας της ως πύλης εισόδου της Ανατολής προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ σε Άραβες επενδυτές είπε “Ακούσαμε άλλη μια φορά τον πρόεδρο της ΝΔ να προσπαθεί χωρίς περίσκεψη και ανενδοίαστα να υπονομεύσει κάθε επενδυτική – αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, καλώντας Άραβες επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας αλλά μόνο όταν θα είναι αυτός Πρωθυπουργός. Δηλαδή στο απώτατο και άδηλο μέλλον.” 

Τέλος, ο Κ. Σπαρτινός στην δευτερολογία του και με αφορμή την τοποθέτηση της Υφυπουργού Οικονομικών περί κατάθεσης νομοσχεδίου για την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν δημόσιες και κοινωφελείς εκτάσεις εντός αιγιαλού και παραλίας, ανέδειξε τα προβλήματα και τον παραλογισμό που επικρατεί από τις απαρχαιωμένες διατάξεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα έγγραφα της κτηματικής υπηρεσίας του ν. Αχαΐας προς τον δήμο Πατρέων, εγκαλώντας τον για τις παρεμβάσεις  καθαρισμού στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου Πατρών αλλά και απαιτώντας το γκρέμισμα παραλιακών οδών. “Μπορεί οι δημόσιοι υπάλληλοι τυπικά να έχουν δίκιο, αλλά θα πρέπει σύντομα τα συναρμόδια Υπουργεία να φέρουν την αναθεώρηση αυτού του νομοθετικού πλαισίου για να προλαβαίνουμε τέτοιες παράλογες καταστάσεις” δήλωσε ο βουλευτής.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)