to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 14.06.2012

left.gr

Κ. Ρέστη, μην ανησυχείτε! Θα σας φορολογήσουμε…

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι δηλώσεις του μεγαλο-εφοπλιστή Βίκτορος Ρέστη, στην ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει αν μια αριστερή κυβέρνηση στη Ελλάδα προσπαθήσει να τον φορολογήσει «Ναι, σίγουρα...βρες με πρώτα».


Δεν είναι τυχαίο ότι από όλους τους Έλληνες εφοπλιστές, μια τόσο προκλητική δήλωση έκανε Β. Ρέστης, ο οποίος δεν διαθέτει απλώς ένα στόλο 200 καραβιών αλλά είναι και μεγαλομέτοχος (20%) στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο ΜΕGA, στο Πρώτο Θέμα και είναι από τους πλέον κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Εντάσσοντας τα όσα είπε ο εφοπλιστής στο διεθνές πρακτορείο, στο πλαίσιο των όσων ακούμε καθημερινά από τα έγκριτα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δεν μπορεί παρά να σοκαριστεί κανείς από τη διγλωσσία. 

Ο κ. Ρέστης, δια των ΜΜΕ που ελέγχει, απαιτεί από τον ελληνικό λαό να υποφέρει τα πάνδεινα για την «ανάκαμψη» της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους, να εργάζεται σε συνθήκες μεσαίωνα και να μην έχει φάρμακα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος τους βγάζει τη γλώσσα, και προκαλεί λέγοντας πως όσο περνάει από το χέρι του δεν θα πληρώνει φόρους.

Η στάση του Ρέστη δεν παρέχει απλά μια αριστοτεχνική απεικόνιση των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα, ότι δηλαδή τα βάρη πέφτουν στα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, ενώ οι εφοπλιστές, οι τράπεζες και οι πολυεθνικές φοροδιαφεύγουν και φορο-απαλλάσσονται χωρίς όρια( οι έλληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν 175 δις αφορολόγητα σε 10 χρόνια),  αλλά δείχνει και κάτι ακόμη. 

Τα ελληνικά μνημονιακά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σκληρά στρατευμένα στην εκστρατεία μετακύλησες του κόστος της κρίσης στον ελληνικό λαό για την προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. 

Αυτό που ήταν ένα κοινό αίσθημα αδικίας, μια καταγγελία της αριστεράς, κριτική των εναλλακτικών μέσων, βγαίνει εμφατικά και επίσημα στο δημόσιο λόγο, από μια φιγούρα που ενσαρκώνει όλες τις ιδιότητες του διαπλεκόμενου στα μίντια, κρατικοδίαιτου και ευνοούμενου.

Η πρόκληση του κ. Ρέστη που την ίδια στιγμή που κατέχει νησί  στο Μαυροβούνιο, δαπανώντας 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνει ευθαρσώς ότι δε θα πληρώσει δεκάρα, ενώ οι συνταξιούχοι δεν έχουν να πάρουν φάρμακα και να φάνε, οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά είναι εξοργιστική.

Αυτή η σκληρή επίδειξη δύναμης, η μαγκιά του κ. Ρέστη απέναντι ουσιαστικά στον ελληνικό λαό, δείχνει πόσα έχει να χάσει, αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Θα χάσουν όλα αυτά που τους έδιναν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να συμπεριφέρονται με τέτοιο θράσος και αλαζονεία. Μην ανυσηχείτε κ. Ρέστη. Θα σας φορολογήσουμε εμείς!

Διαβάστε ποιος είναι ο κ. Ρέστης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)