to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 09.06.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κ. Πουλάκης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να κλείσει η διαπραγμάτευση στις 15 Ιουνίου (βίντεο)

Στις 15 Ιουνίου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για να κλείσει η διαπραγμάτευση, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, εξηγώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση και τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε βγει από την επιτροπεία.


Ο κ. Πουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στον «ορυμαγδό» θετικών δηλώσεων για τη χώρα, όπως του κ. Μοσκοβισί, ή του κ. Βίζερ, ενώ αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Ντράγκι που δήλωσε ότι μπορεί να επεκταθεί και σε χρόνο και σε χρήμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών εξήγησε ότι «έχουμε μία δύσκολη πολιτική διαχείριση που προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα» διότι όπως εκτιμά ο ίδιος, «μπορούμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από την επιτροπεία».

Περιέγραψε στη συνέχεια το διπλό στόχο της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και παράλληλα να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

«Το ότι παραλάβαμε 40 χρόνια αυτή την καταστροφή δεν φταίμε εμείς και έχουμε ένα διπλό στόχο να βγάλουμε τη χρεοκοπημένη χώρα από την επιτροπεία και να πατήσει στα πόδια της και να αντιμετωπίσουμε όσα βλέπαμε στην ταινία με το Μαυρογιαλούρου, δηλαδή: το φάγαμε, φάγαμε, φάγαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στα προαπαιτούμενα που έρχονται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής υπάρχει για ένα χρόνο ακόμα πάγωμα των συντάξεων, ενώ πρόσθεσε ότι «αν τον Αύγουστο του 2018 δεν έχουμε πετύχει να φύγουμε από τα μνημόνια είτε σημειώνεται είτε όχι η ημερομηνία τις 21.8.2018 δεν έχει κάποια διαφορά».

Εξέφρασε την προσήλωση της κυβέρνησης στην έξοδο από την επιτροπεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης αλλά και τους 14 μήνες που απομένουν εξακολουθούμε να έχουμε το αφήγημα του τερματισμού και σε αυτό θα κριθούμε».

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)