to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 16.01.2014

Πολιτική

Κ. Πουλάκης: Οι λαθροχειρίες Μιχελάκη για την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών απομονώνουν την κυβέρνηση

«Η πολιτική των μηχανορραφιών έχει κοντά ποδάρια» δήλωσε ο Κ. Πουλάκης - Γενική κατακραυγή για τις παράνομες μεθοδεύσεις Μιχελάκη


Αντίθετος με τον ορισμό του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από αυτή των ευρωεκλογών (25 Μαΐου) δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών». Η δήλωση  Μπουτάρη έρχεται μετά την αντίδραση του Γ. Ραγκούση, αρχιτέκτονα του «Καλλικράτη» ο οποίος χαρακτήρισε «παράνομη» τη διεξαγωγή των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες τις ημερομηνίες που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί. Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου εξέφρασε πρόσφατα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να είναι «πολύ προσεκτική σε Επίσης, αντίθετοι εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να ταυτίσει την ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών με τον δεύτερο κύκλο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο απαξιώνει τις προσπάθειές τους επιλογές που ενδέχεται να καταστήσουν ευάλωτο το κύρος των δημοτικών εκλογών». 

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις  ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο Υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση ότι οι λαθροχειρίες τους σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών τους έχουν οδηγήσει σε πλήρη απομόνωση, ακόμα και από τα αυτοδιοικητικά στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Μιχελάκης πως δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να σκαρφίζεται διάφορους απίθανους τακτικισμούς, προκειμένου να συσκοτίσει το πολιτικό μήνυμα των επερχόμενων εκλογών και να διασώσει πολιτικά και εκλογικά την κυβέρνησή του. Δεν μπορεί να παραβιάζει το νόμο και να υπονομεύει την ίδια την Αυτοδιοίκηση για να προσποριστεί μικροπολιτικά οφέλη ο αρχηγός του, κ. Σαμαράς, και ο κυβερνητικός του εταίρος, κ. Βενιζέλος.

Και, κυρίως, ας συνειδητοποιήσει συνολικά η κυβέρνηση πως η πολιτική των μηχανορραφιών, της παρανομίας και του αντιδημοκρατικού κατήφορου που έχει υιοθετήσει, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, έχει “κοντά ποδάρια”. Και τα αδιέξοδά της είναι ήδη ορατά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)