to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 13.12.2016

πηγή: stokokkino.gr

Οικονομία

Κ. Παπανάτσιου: Υποχρεωτική η χρήση του πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 500 €

Την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλου τραπεζικού μέσου στις πάσης φύσεως συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Δεν παραγράφονται υποθέσεις της λίστα Λαγκάρντ, καθώς παρατείνεται η δυνατότητα διερεύνησής τους.


Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή προβλέπεται ότι από το νέο έτος οι φορολογούμενοι για να επωφεληθούν από το 100% του νομοθετημένου αφορολόγητου ποσού, έχουν την υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα δαπανών ίσων με το 10% έως 20% του εισοδήματός τους. 
 
Η κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι σε διαφορετική περίπτωση αν η δαπάνη υπολείπεται των ανωτέρω ορίων τότε οι φορολογούμενοι θα χάνουν το αντιστοιχούν τμήμα του αφορολόγητου αλλά δεν θα επιβάλλεται κανένα πρόστιμο, όπως κακώς αναφέρει -όπως είπε η υφυπουργός- τμήμα των ΜΜΕ.
 
Αντιθέτως διευκρίνισε ότι αν η δαπάνη υπερβαίνει τα σχετικά όρια θα υπάρχει bonus, το οποίο θα διευκρινιστεί με μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις. 
 
Η σχετική δαπάνη κάθε νοικοκυριού με χρήση πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών μέσων θα διαβιβάζεται από τις τράπεζες στο TAXIS, συμπεριλαμβανομένων και των συναλλαγών με γιατρούς και δικηγόρους.
 
H κ.Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται παράταση ενός έτους για τη διερεύνηση των υποθέσεων φοροδιαφυγής, όπως της λίστας Λαγκάρντ, που κινδύνευαν με παραγραφή.
 
Όπως είπε Στο Κόκκινο η υφυπουργός Οικονομικών, θεσπίζεται η οικειοθελής δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, με τον φορολογικό συντελεστή της χρονιάς που αποκτήθηκαν. 
 
Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης το πάγωμα του φόρου υπεραξίας ακινήτων για άλλα δύο χρόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)