to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 28.12.2018

Οικονομία

Κ. Παπανάτσιου: Σε περισσότερους το επίδομα θέρμανσης, ενδεχόμενη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (βίντεο)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας άφησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον ΑΝΤ1


Ανοίγει το επόμενο διάστημα η εφαρμογή για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης. Όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο ως τις 15.1 θα πληρωθούν ως τις 15.2. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν ως τις 15/6 ανέφερε η κ. Παπανάτσιου προσθέτοντας ότι πλέον το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες καθώς εντάχθηκαν καινούργιοι ορεινοί δήμοι και διευρύνθηκαν τα περιουσιακά κριτήρια.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, η υφυπουργός τόνισε ότι περιλαμβάνονται πολύ περισσότεροι πολίτες από άλλη χρονιά. Μεμονωμένες οι περιπτώσεις όσων απορρίφθηκαν ενώ δικαιούνταν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ πιθανό είναι να υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις. Η κ. Παπανάτσιου εξήγησε ότι εξετάζεται στο υπουργείο ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα προσθέτοντας ότι τις φορολογικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο "τις υπολογίζουμε και τις προγραμματίζουμε".

"Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να νομοθετεί για να μην κατάσχεται το εκάστοτε επίδομα" είπε η κ. Παπανάτσιου απαντώντας σε ερώτηση για τα επιδόματα φέρνοντας ως παράδειγμα τις 7.500 αγροτικές επιδοτήσεις που δεν δεσμεύονται και είναι ακατάσχετες. "Μπορούν από σήμερα οι παραγωγοί που τους είχαν δεσμευθεί τα χρήματα να ζητήσουν τα χρήματα από την τράπεζα". 

Το επόμενο διάστημα θα νομοθετήσουμε και για τις κατασχέσεις και το ακατάσχετο, ανέφερε η υφυπουργός. Μιλώντας για τις 120 δόσεις η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζεται από το υπουργείο, να υπάρξουν ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα για τους οφειλέτες που δεν είναι ενεργοί επαγγελματίες. Οι ενεργοί επαγγελματίες θα πρέπει να ενταχθούν στον εξωδικαστικό και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Τέλος, όπως ανέφερε η υφυπουργός, θα υπάρξει αύξηση για το κτίσιμο του αφορολογήτου από συναλλαγές με κάρτες.

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)