to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 14.07.2020

Οικονομία

Κ. Παπανάτσιου: Ο κύκλος της οικονομίας έχει διαρραγεί από την οικονομική και αντεργατική πολιτική της ΝΔ (βίντεο)

«Ο κύκλος της οικονομίας, από την κατανάλωση των νοικοκυριών, την κίνηση στην αγορά και την άνοδο των τζίρων των επιχειρήσεων, έχει διαρραγεί από την οικονομική και αντεργατική πολιτική της ΝΔ»



Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε αρχικά στο ότι η πανδημία έδειξε ότι πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συζήτηση για το τι κράτος θέλουμε. Αναρωτήθηκε απευθυνόμενη στους Υπουργούς, «Υπάρχει αναγκαιότητα για ένα ισχυρό κράτος που θα ελέγχει και θα παρεμβαίνει ή το θέλουμε ως απλό διασώστη ύστατης καταφυγής για τις αστοχίες της αγοράς;». Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής σημείωσε πως κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο, αλλά τόνισε πως θα κρατήσει επιφυλάξεις για το αν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στη δυνατότητα καταβολής του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος για φέτος, σε παραπάνω μηνιαίες δόσεις. Τόνισε πως πρόκειται για περιορισμένη διευκόλυνση, μιας και δίνεται μία παράταση καταβολής του φόρου εισοδήματος, για μόλις δύο μήνες και αντίστοιχα του ΕΝΦΙΑ για μόλις μία δόση. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την περιοριστική  οικονομική πολιτική, όσο αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων και διερωτήθηκε πως θεωρεί η Κυβέρνηση ότι θα ανταπεξέλθουν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους;

Η Βουλευτής αναφέρθηκε ειδικά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την προκαταβολή φόρου και υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη ρύθμιση που προβλέπει την μείωση της, σε περίπτωση που παρουσιαστεί μειωμένος τζίρος άνω του 25%. Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε η κ. Παπανάτσιου, ότι αν το μέτρο δεν είναι μόνιμο και οριζόντιο, απλά μεταθέτει το πρόβλημα της ρευστότητας για τα επόμενα έτη. Μετατρέπει δηλαδή την προκαταβολή φόρου, σε επιστρεπτέα. Οι ωφελούμενοι του φετινού μέτρου, που θα παρουσιάσουν κέρδη τις επόμενες χρονιές, θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή στο 100%.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στις τροπολογίες του νομοσχεδίου, της οποίες χαρακτήρισε ευκαιριακές και αποσπασματικές. «Δίνετε τη δυνατότητα παραχώρησης διπλάσιου χώρου, εντός της ζώνης λιμένα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα», σημείωσε η βουλευτής για να ρωτήσει τους αρμόδιους Υπουργούς, «χωρίς στήριξη των πολιτών και άμεση ρευστότητα, ποιος πιστεύετε ότι θα γεμίσει τα τραπεζοκαθίσματα; Νομίζετε ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με χωροταξικές διατάξεις;». Ενώ σημείωσε παράλληλα, πως η υπερεκμετάλλευση του Αιγιαλού συνεχίζεται, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα για ευρείες παρεμβάσεις σε όλα τα καταλύματα, αφαιρώντας τους φιλοπεριβαλλοντικούς όρους που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τη ΓΑΙΟΣΕ και τόνισε πως η διάταξη αυτή έχει στόχο να στρώσει το χαλί στους επενδυτές, ώστε «Τα φιλέτα» των περιφερειακών λιμανιών, τα παραδίδεται στους ιδιώτες καθαρά βαρών και υποχρεώσεων. Ενώ τόνισε πως ο Βόλος αποτελεί ένα  από τα λιμάνια που θα «εκμεταλλευτεί» η Κυβέρνηση με αυτή τη ρύθμιση, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον ΟΛΒ και σε συνεργασία με την ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη όλων των νομών της Περιφέρειας, μέσω της αξιοποίησης των συνδυασμένων μεταφορών, δυνατότητα που την παρέχει η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, καθώς συνδυάζει αεροδρόμιο, τρένο, λιμάνι και οδικό δίκτυο. Η κ. Παπανάτσιου κατέληξε ρωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς, «Πώς θα επιτευχθεί κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της ίδιας της πόλης του Βόλου, αν η αποκλειστική εκμετάλλευσή του δοθεί σε ιδιώτη;» Και σημείωσε πως τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει η ανάπτυξη, αλλά η εκποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)