to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 24.03.2021

Πολιτική

Κ. Παπανάτσιου: Η ΝΔ θέλει να ευνοήσει τον επενδυτή στο Ελληνικό, όχι την επένδυση, όχι την τοπική κοινωνία

Σε τροπολογίες της κυβέρνησης που στόχο είχαν να ευνοήσουν τον επενδυτή, αλλά όχι την επένδυση αναφέρθηκε η Κ. Παπανάτσιου, αναπληρώτρια τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η τοποθέτηση της Κ. Παπανάτσιου, αναπληρώτριας τομεάρχη Δημοσιονομικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού:

Η κ.Παπανάτσιου ξεκίνησε την τοποθέτησή της με μία αναδρομή στο έργο του Ελληνικού. Η Βουλευτής τόνισε ότι δεν υπήρξε, από το 2001 κι έπειτα, κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάδειξη και εκμετάλλευση του χώρου. Έτσι, φτάσαμε στο 2015 όπου η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία πρόχειρη σύμβαση με λάθος τοπογραφικό! Η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως με την τροποποίηση της σύμβασης το 2016 αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς διάφορα εμπόδια παρελθόντων ετών και ολοκλήρωσε όλες τις αναβλητικές αιρέσεις. Οι τροποποιήσεις που αφορούσαν το χρόνο καταβολής του τιμήματος και τα έργα υποδομών, είχαν στόχο η επένδυση να προχωρήσει με προστασία για το δημόσιο συμφέρον και με τα οφέλη να επιστρέφονται στην κοινωνία.

Στη συνέχεια η Βουλευτής αναφέρθηκε στον τρόπο υπολογισμού του 30% της κυριότητας, επί του συνόλου του ακινήτου. Με τη μη αφαίρεση σημείων που δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, επειδή δεν ανήκουν στα ιδιωτικής φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου, οδηγεί σε παραπάνω έκταση κυριότητας. Στη συνέχεια η κ.Παπανάτσιου ζήτησε εκ νέου ενημέρωση για τον παλαιό αιγιαλό. Τέλος, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε εκπρόθεσμα, το Υπουργείο Οικονομικών, την οποία χαρακτηρίζει και πάλι η λογική «βλέποντας και κάνοντας». Η κ.Παπανάτσιου σημείωσε ότι με τις μειώσεις ΦΠΑ οι επιχειρήσεις δεν σώζονται, ειδικότερα όταν μιλάμε για επιχειρήσεις κινηματογραφικών προβολών, όπου είναι αστείο να μειώνεις το ΦΠΑ σε κάτι που είναι κλειστό. Παράλληλα, η Βουλευτής υπογράμμισε πως η κάλυψη της αγοράς ασθενοφόρων μέσω του λογαριασμού δωρεών, δείχνει την ελλειμματική, επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η οποία αποτυπώθηκε και στον Προϋπολογισμό για την Υγεία.

Αντίστοιχα, η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως η έλλειψη συνεκτικού σχεδίου δράσης από την πλευρά της Κυβέρνησης για την «βαριά» βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, οδηγεί σε εκπτώσεις που επηρεάζουν την κοινοχρησία του αιγιαλού και την πρόσβαση των πολιτών σε αυτόν. Παράλληλα χάνονται και έσοδα για το Δημόσιο. Η κ.Παπανάτσιου ζήτησε να τροποποιηθεί το άρθρο που διαγράφει το είδος του δρόμου που διατηρεί την ομορότητα με τον αιγιαλό, ώστε να επιτρέπεται η παραχώρηση. Η Βουλευτής τόνισε πως ο λόγος που είχε γίνει ο διαχωρισμός από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε να κάνει με την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Κλείνοντας, η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως λίγα θέματα έπρεπε να ολοκληρώσει η Νέα Δημοκρατία για να ξεκινήσει η επένδυση, αλλά αρκέστηκε ταν τελευταίο χρόνο, στην κατάθεση τροπολογιών που στόχο είχαν να ευνοήσουν τον επενδυτή, αλλά όχι την επένδυση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)